Energy Expo - Join the revolution

iOS 17.6, lansat oficial, (probabil) ultima versiune majoră înainte de iOS 18

Scris de | 30 iulie, 2024
iOS 17.6, lansat oficial, (probabil) ultima versiune majoră înainte de iOS 18

Apple a lansat o nouă versiune majoră a sistemului de operare iOS, însă nu este tocmai clar de ce acesta face trecerea de la versiunea 17.5.1 direct la 17.6. Se pare că versiunea iOS 17 este completă, întrucât compania nu a mai adăugat nicio funcție nouă odată cu acest update și nici nu spune clar ce îmbunătățiri punctuale aduce. Practic, avem de a face cu un update de securitate, probabil ultimul înainte de lansarea iOS 18 din septembrie.

iOS 17.6 ar fi putut fi un simplu update de securitate

În timp ce iOS 18 este în teste de câteva luni deja, iar versiunea 18.1, care este compatibilă cu Apple Intelligence a intrat recent în teste, iOS 17.6 este o actualizare plictisitoare, însă, cel mai probabil, necesară pentru utilizatorii de iPhone. Descrierea oficială de pe site-ul Apple menționează că „Această actualizare corectează probleme și furnizează actualizări de securitate importante, iar instalarea este recomandată tuturor utilizatorilor.”, ceea ce sugerează că aduce îmbunătățiri ale sistemelor de securitate.

Acestea pot preveni diverse atacuri cibernetice, fie prin intermediul browser-ului, sau mesageriei SMS, e-mail, iMessage sau prin intermediul altor aplicații de mesagerie, sau închid anumite vulnerabilități care ar putea duce la „deblocarea” telefoanelor Apple pentru a putea rula orice tip de aplicații, din afara App Store.

Deși Uniunea Europeană a obligat Apple să „deschidă” iOS-ul, compania a făcut asta doar parțial. Nu a deschis în totalitate sistemul de operare pentru a putea instala oricare aplicație de pe internet, ci permite anumitor dezvoltatori să creeze aplicații pe care să le distribuie de pe site-urile lor. Acestea pot fi atât aplicații de sine stătătoare, sau pot fi magazine alternative la App Store. Totuși, Apple trebuie să le verifice și să le aprobe pe fiecare în parte pentru a putea fi instalate pe iPhone-uri, iar cele care devin foarte populare vor trebui să plătească o „taxă de tehnologie” către Apple, care costă cam 0,5 euro per instalare sau update instalat, odată ce aplicația atinge un milion de instalări pe an.

iOS 17.6 este disponibil acum pe toate smartphone-urile compatibile cu iOS 17, adică toate modelele începând cu generația iPhone XR/XS, practic toate telefoanele Apple lansate din 2018 și până în prezent.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Apple