Energy Expo - Join the revolution

Instagram îți permite să creezi acum versiuni AI ale tale

Scris de | 30 iulie, 2024
Instagram îți permite să creezi acum versiuni AI ale tale

Nu, nu e scenariu de film science-fiction, sau de episod din Black Mirror (deși pare puțin). Meta a anunțat că va permite tuturor utilizatorilor din Statele Unite să creeze versiuni ale lor cu ajutorul inteligenței artificiale, atât pe Instagram cât și în web, printr-o nouă unealtă numită AI Studio. Motivul? Ei bine, Meta vrea să „vândă” această idee ca fiind ceva ce va ajuta creatorii și proprietarii de afaceri. Practic, aceștia se vor putea folosi de profilele create cu AI pentru a vorbi cu utilizatorii în locul lor. Profilele false vor putea să vorbească direct cu urmăritorii și să răspundă la comentariile de la postările de pe pagina creatorului lor. Utilizatorii de Instagram își pot crea o nouă versiune cu AI direct de pe site-ul Meta sau prin începerea unui „AI Chat” direct în Instagram.

Într-un blog post publicat luni, compania scrie: „creatorii vor putea să își personalizeze AI-ul bazat pe lucruri precum conținutul lor de Instagram, teme de discuție pe care să le evite și link-urile pe care vor să le trimită către fani”. Postarea mai spune și că cei care vor folosi aceste versiuni create cu AI vor putea să selecteze diferite opțiuni, precum dacă își doresc că AI-ul să răspundă automat sau să interacționeze doar cu anumite conturi.

AI Studio mai permite și crearea unor personaje AI complet noi, care să fie utilizate în toate aplicațiile Meta. În acest caz, Meta se luptă cu startup-uri precum Character.AI și Replika, unde există deja chatbots dedicați pe diferite subiecte. Precum este cazul cu magazinul special pentru GPT-uri personalizate al celor de la OpenAI, Meta va pune la dispoziția utilizatorilor unele dintre caracterele create cu AI.

Meta a încercat să arate cum funcționează acest concept punând mai multe celebrități să-și facă versiuni AI ale lor cu același aspect, dar nume diferite. Compania a spus că a făcut acest lucru pentru că era îngrijorată că versiunile AI ale celebrităților ar putea spune lucruri problematice (lucru care în continuare nu poate fi scos complet din calcul, ținând cont că vorbim de AI generativ). Meta își dă seama că inițiativa sa s-ar putea să fie un motiv de ridicat din sprâncene pentru mulți utilizatori, și spune că profilele AI vor fi în mod clar marcate. Chiar și așa, integrarea unor profiluri false pe o platformă unde influencerii au din ce în ce mai multe probleme de autenticitate nu pare o idee prea bună.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Instagram starts letting people create AI versions of themselves