Energy Expo - Join the revolution

Elon Musk acuză Google de implicare în campania electorală: compania i-ar fi pus bețe în roate lui Donald Trump

Scris de | 30 iulie, 2024
Elon Musk acuză Google de implicare în campania electorală: compania i-ar fi pus bețe în roate lui Donald Trump

Elon Musk a acuzat în mod repetat Google de acțiuni împotriva fostului președinte Donald Trump, într-o serie de postări pe platforma X. Musk, care îl susține pe Trump, și alți critici conservatori influenți s-au legat, în principal, de funcția de completare automată din Google Search, care oferă sugestii bazate pe ceea ce ai tastat în bara de căutare.

În capturile de ecran repostate de Musk, sugestiile Google pentru „assassination attempt of” și „president donald” nu îl includ pe Trump în predicțiile de completare automată.

Când unii utilizatori au tastat „assassination attempt of” în bara de căutare, principalele sugestii de completare automată păreau să fie pentru fostul președinte Ronald Reagan și pentru Bob Marley. Pe 13 iulie, Trump a fost împușcat în ureche în timpul unei tentative de asasinat eșuate la un miting în Pennsylvania. Numeroși comentatori conservatori au speculat că omiterea lui Trump din sugestiile de căutare a fost parte dintr-un efort intenționat de a influența alegerile din noiembrie.

Musk, destul de acid pe X

„Big Tech încearcă să-și bage coada din nou în alegeri pentru a o ajuta pe Kamala Harris” a postat Donald Trump Jr. duminică pe X. „Știm cu toții că aceasta este o interferență intenționată în alegeri din partea Google. Cu adevărat dezgustător”. Musk a distribuit postarea și a comentat într-un mod similar.

Musk a postat, de asemenea, că Google avea o „interdicție de căutare” asupra lui Trump, deoarece nu apărea în predicțiile de completare automată ale unor utilizatori nici măcar pentru „president donald”. Postarea lui a devenit rapid virală, acumulând 81,9 milioane de vizualizări și 779.500 de aprecieri. Alți utilizatori au spus că au văzut aceleași rezultate.

În capturile de ecran, când utilizatorii au căutat „president donald” predicțiile de completare automată Google păreau să fie „president donald duck” și „president donald regan”.

„Interferență electorală?” a întrebat Musk într-o postare care includea capturile de ecran.

„Probleme” cu funcția de completare automată

De altfel, un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru NBC News că funcția de completare automată avea unele probleme luni: „Completarea automată nu funcționează în prezent așa cum ar trebui pentru unele căutări despre numele unor foști președinți și al actualului vicepreședinte,” a spus un purtător de cuvânt al Google.

„Analizăm aceste anomalii și lucrăm la îmbunătățiri, pe care sperăm să le implementăm în curând. Sistemele noastre de completare automată sunt dinamice, așa că predicțiile se vor schimba în funcție de interogările comune și în trend”, a completat acesta.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: via NBC News