Circle to Search, disponibil acum și pe desktop în Google Chrome

Scris de | 30 iulie, 2024
Circle to Search, disponibil acum și pe desktop în Google Chrome

Circle to Search, una dintre cele mai lăudate funcții de pe noile telefoane cu AI, disponibilă în prezent doar pe modele Galaxy S și Z de la Samsung și pe cele mai recente generații de Pixel de la Google, este acum disponibilă și pe desktop. Se pare că nu este necesară utilizarea unui smartphone cu „AI” pentru a încercui elemente de pe ecran pentru a realiza căutări vizuale, ci ai nevoie doar de browser-ul Google Chrome instalat pe computer.

Circle to Search, redenumit în „Drag to Search” pe desktop

Versiunile beta de Google Chrome 127 și 128, disponibile acum pentru testare, integrează acum funcționalitatea Circle to Search direct în Google Lens. Pentru că aici folosești un mouse, Google a redenumit funcția în „Drag to Search”, dar rezultatul este același.

Pentru a accesa această capabilitate nu trebuie decât să apeși pe butonul Search with Google Lens din meniul principal al browser-ului și să desenezi pe ecran un cerc în jurul elementului pe care dorești să îl înregistrezi. Această acțiune este astfel puțin mai greu de accesat decât pe smartphone-uri, unde este de ajuns să apeși lung pe bara de navigație sau pe „home” dacă folosești butoanele individuale.

Cei care folosesc Chrome OS, sistemul de operare proprietar Google, bazat pe Linux, Google Lens este integrat direct în bara de adresă, în partea de sus, oferind acces cu un singur click la noul Drag to Search.

Momentan nu există o metodă simplă pentru a accesa noua funcție din Chrome

Acel panel lateral care a apărut în Google Chrome în urmă cu câteva versiuni și pe care mulți l-au dezactivat, are mai mult sens acum, că astfel de funcții au fost integrate direct în browser. De exemplu, căutările prin Drag to Search oferă rezultate în acea zonă, fără a părăsi pagina pe care erai deja. De altfel, chiar și descrierea oficială a funcției sugerează asta:

„Google Lens în Chrome îți permite să cauți ușor orice vezi pe ecran. Caută în interiorul unui videoclip pe care îl urmărești, într-un slide dintr-un livestream sau într-o imagine de pe o pagină web. Google Lens îți va oferi răspunsuri chiar acolo, în fila ta, și poți continua să navighezi cu noile informații pe care le-ai găsit.”

Probabil că, în timp, vom avea mai multe computere care au butoane dedicate pentru funcții AI. Deja am văzut pe computerele cu Windows 11 echipat cu Copilot+ că Microsoft dorește să normalizeze butonul de AI, dar acela permite doar activarea funcțiilor Copilot proprietare, bazate pe ChatGPT, nu și alte funcții AI din alte aplicații. În cazul în care cineva găsește o metodă prin care să permită configurarea acelui buton, activarea Circle to Search în cadrul Google Chrome ar fi mai utilă decât activarea Copilot pentru răspunsuri în stil ChatGPT.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: via Android Central