Energy Expo - Join the revolution

Apple Intelligence are la bază hardware de la Google

Scris de | 30 iulie, 2024
Apple Intelligence are la bază hardware de la Google

Apple a publicat o nouă lucrare de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, una care dezvăluie că gigantul din Cupertino a folosit hardware Google pentru a pune primele baze pentru Apple Intelligence. Ea e intitulată „Apple Intelligence Foundation Language Models”, este destul de tehnică și detaliază sursele deja cunoscute ale modelului lingvistic aflat la baza noii tehnologii a companiei. Totuși, un citat din lucrare sugerează că Apple s-ar fi folosit de hardware Google în primele stadii ale dezvoltării.

În lucrare se afirmă că Modelul Foundation al Apple (AFM) și tehnologia de server care îl susține au fost inițial construite pe „clustere Cloud TPU v4 și v5p” folosind software Apple. Există o mulțime de informații disponibile despre cum s-a realizat acest lucru și ce surse de date au fost folosite pentru antrenare.

Un raport CNBC sugerează că Apple a închiriat timp pe clusterele găzduite de Google, dar cercetarea nu sprijină direct acest lucru și nu menționează nimic despre Google sau Nvidia. Este mai probabil că Apple a achiziționat hardware-ul direct de la companie și l-a folosit în propriile centre de date.

De asemenea, Apple va crește semnificativ investițiile în sectorul inteligenței artificiale, planificând să aloce peste 5 miliarde de dolari pentru îmbunătățirea serverelor AI în următorii doi ani. Compania își propune să egaleze capacitățile tehnologice ale liderilor din industrie, cum ar fi Microsoft și Meta, prin achiziționarea a zeci de mii de unități de servere AI.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: via AppleInsider