Energy Expo - Join the revolution

Windows introduce o nouă funcție care te ajută să accesezi mai ușor fișierele de pe telefonul tău Android

Scris de | 29 iulie, 2024
Windows introduce o nouă funcție care te ajută să accesezi mai ușor fișierele de pe telefonul tău Android
FOTO via Techradar

Deși Microsoft ar fi renunțat la Windows Subsystem for Android, compania continuă să adauge noi funcții pentru a îmbunătăți integrarea dintre Windows și Android. În 2024, Microsoft a introdus o serie de funcții noi, precum utilizarea unui dispozitiv Android ca webcam pe Windows 11 și adăugarea apelurilor și mesajelor direct în meniul Start.

Recent, compania a adăugat o funcție în Phone Link pentru a trimite fișiere direct de pe Windows pe un telefon Android. Acum, Microsoft permite și mai ușor accesul la fișierele telefonului pe device-urile cu Windows.

Într-o postare pe blogul companiei, Microsoft a anunțat că testează o nouă funcție care permite utilizatorilor să acceseze fișierele de pe telefoanele lor Android direct în File Explorer pe Windows. Cu această integrare, vei putea vedea dispozitivul Android ca pe un alt dispozitiv USB în bara din stânga din File Explorer. Poți naviga prin toate fișierele de pe dispozitivul Android de pe PC-ul tău Windows, le poți copia sau muta între dispozitive, le poți redenumi sau chiar șterge.

Cu toate acestea, funcția nu este încă disponibilă pentru toți utilizatorii de Windows 11. Va trebui să ai un dispozitiv înregistrat în programul Windows Insider și versiunea beta a aplicației Link to Windows (versiunea 1.24071 sau mai nouă) pe telefonul tău Android pentru a o putea folosi. Din fericire, funcția este disponibilă și în versiunea „Release Preview” a canalelor Windows Insider, deci nu va mai dura mult până când va fi disponibilă pentru toți utilizatorii de Windows 11.

Dacă ești în programul beta, poți începe să folosești funcția mergând la Setări > Bluetooth & devices > Mobile Devices și făcând clic pe secțiunea „Manage Devices” pentru a permite PC-ului tău să acceseze telefonul Android. Vei vedea apoi un switch pentru a putea vedea telefonul în File Explorer. Dacă încă nu ai funcția, nu te îngrijora, nu este disponibilă pentru toți utilizatorii beta de Windows încă, dar se pare că va fi disponibilă pentru toate dispozitivele Windows în curând.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Windows 11 users will soon be able to access Android device files via File Explorer