Energy Expo - Join the revolution

iPhone 16 se va lansa fără funcțiile Apple Intelligence. Când va ajunge AI-ul pe iOS?

Scris de | 29 iulie, 2024
iPhone 16 se va lansa fără funcțiile Apple Intelligence. Când va ajunge AI-ul pe iOS?

Apple Intelligence este de departe cel mai mare „upgrade” software pe care compania l-a dezvoltat până acum pentru dispozitivele sale. Noul sistem de inteligență artificială va fi integrat la nivel de sistem de operare pe computere, tablete și smartphone-uri, însă, din păcate, noile generații ale acestor dispozitive vor fi lansate fără noile funcții, susține Mark Gurman, specialistul în Apple de la Bloomberg. Astfel, nu ar trebui să ne așteptăm la funcții AI pe iPhone 16 încă din prima zi.

iOS 18.1, nu 18.0, ar putea fi prima versiune care integrează funcții AI

Așa cum am mai văzut în trecut, Apple ar putea să amâne anumite capabilități din noile versiuni de iOS, iPadOS sau macOS, pentru a fi lansate prin actualizări mai târziu. iOS 18.0, care va debuta cel mai probabil alături de seria iPhone 16, nu va integra Apple Intelligence. Debutul funcțiilor AI ar putea avea loc câteva săptămâni mai târziu, probabil prin luna octombrie, odată cu primul update major al sistemului de operare, iOS 18.1. Întrucât și iPad-urile sunt foarte similare în materie de funcții și capabilități, și iPadOS 18.1 ar putea debuta simultan.

De altfel, nici măcar versiunile 18.1 nu vor integra toate funcțiile Apple Intelligence pe care compania le-a prezentat la WWDC. Siri cu AI ar putea fi lansat și mai târziu, probabil spre sfârșitul anului, iar anumite capabilități ar putea ajunge pe telefoanele companiei abia din 2025. Desigur, Apple Intelligence va fi disponibil exclusiv pe dispozitivele „compatibile”, precum iPhone 15 Pro și Pro Max, și noile iPhone 16. Telefoanele din generațiile mai vechi nu sunt compatibile, din cauza unui procesor neural prea lent.

Nici la capitolul tablete și computere, Apple nu va oferi Apple Intelligence pe toate modelele. Compania a confirmat deja că doar tabletele și computerele cu procesoare din seria M vor fi compatibile, deci modelele mai vechi și Mac-urile cu Intel vor fi ocolite.

Chiar dacă Apple Intelligence nu se lansează prea curând, dezvoltatorii software vor putea începe să testeze aceste funcții din iOS 18.1 în următoarele câteva zile, odată cu noua versiune beta. În Uniunea Europeană însă, seria iPhone 16 se lansează fără promisiunea funcțiilor AI pentru anul 2024. Ne putem aștepta la capabilitățile Apple Intelligence abia din 2025. Cel mai probabil, Apple încearcă să se „răzbune” pe Comisia Europeană, care a obligat compania să deschidă sistemul de operare iOS către magazine de aplicații alternative.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Bloomberg