Energy Expo - Join the revolution

DJI plănuiește să lanseze o dronă de buget

Scris de | 29 iulie, 2024
DJI plănuiește să lanseze o dronă de buget
FOTO via James Abbott

DJI are planuri mari în ceea ce privește dronele pentru restul anului 2024, conform unor zvonuri recente care sugerează lansarea unui model mid-range Air 3S și a flagship-ului DJI Mavic 4. Însă e o pisibilitate să vedem și ceva complet nou, cu unele leak-uri care indică și spre o dronă de buzunar numită DJI Neo.

O postare de la @DroneMood pe X, care a atribuit informația unei sursei de încredere, a dezvăluit o cerere de înregistrare depusă de către companie la Comisia Federală pentru Comunicații a Statelor Unite (FCC) pentru DJI Neo, alături de capturi de ecran dintr-un clip, care par să arate mica dronă în timpul zborului.

Conform unor calcule făcute de expertul în drone Weiliang Zhang, Neo ar putea cântări aproximativ 169g. DJI Mini 4 Pro cântărește în jur de 249g, iar asta ar însemna că Neo ar urma să fie una dintre cele mai ușoare drone DJI de până acum.

Clipul leaked ne arată o dronă compactă cu un cage pentru elice, sugerând că este proiectată pentru a fi sigură pentru zborul la interior. Acea cușcă este, probabil, detașabilă, iar dacă Neo e pliabilă, așa cum sunt majoritatea dronelor DJI, ar putea încăpea în buzunar.

Nu este încă clar dacă DJI Neo este o cameră selfie zburătoare, cum e HoverAir X1, sau o dronă cinewhoop care funcționează cu un headset FPV (vedere „first person”). Având în vedere că persoana care pilotează drona în clip nu pare să poarte un headset, o dronă de tip „hover” pare a fi scenariul cel mai probabil.

Nu știm încă cui se va adresa DJI Neo, dar prețul său potențial scăzut și forma sa mică ar putea face din aceasta o dronă foarte populară, în special dacă încorporează unele dintre tehnologiile autonome de zbor ale DJI.

O posibilitate ar fi ca ea să concureze cu modele precum HoverAir X1. Aceasta cântărește doar 125g și dispune de un gimbal pe două axe și stabilizare electronică a imaginii, iar DJI s-a dovedit a fi un lider în ambele domenii.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: DJI Neo leaks suggest tiny, foldable drone could be small enough to fit in your pocket