Energy Expo - Join the revolution

Cât de performant va fi Galaxy A56, următorul mid-range Samsung

Scris de | 29 iulie, 2024
Cât de performant va fi Galaxy A56, următorul mid-range Samsung

Performanța în zona mid-range pe smartphone-uri a crescut substanțial în ultimii câțiva ani, după o perioadă destul de lungă de stagnare. După ce Samsung a crescut semnificativ performanța pe modelul Galaxy A55 (review), lansat în primăvară, față de A54 de anul trecut, se pare că urmează încă un salt important de performanță în următorul an. Primele informații despre Exynos 1580, chipset-ul care va sta la baza lui Galaxy A56, sugerează că ne apropiem de performanță de flagship din anumite puncte de vedere, comparabil cu ce primeam anterior pe Galaxy S21 sau chiar pe recentul Galaxy S23 FE (review).

Primele teste cu Exynos 1580 sugerează că Galaxy A56 va reprezenta încă un salt de performanță important

Se pare că Exynos 1580 a fost deja testat pe un telefon de test folosind GeekBench, iar rezultatele înregistrate în baza de date a testului dezvăluie câteva detalii interesante despre acest procesor. În primul rând, acesta este un octa-core cu un aranjament intern similar cu ceea ce vedem pe flagship-uri: avem un nucleu principal la 2,91 GHz, alături de trei de performanță medie la 2,6 GHz și patru nuclee eficiente la 1.95 GHz. Telefonul testat avea 8 GB memorie RAM, iar rezultatele sunt comparabile cu cele ale  unui Snapdragon 888 sau chiar Exynos 2100 de la Samsung.

Nu avem informații despre procesorul grafic al lui Exynos 1580, însă se zvonește că acesta va fi  un nou model proprietar Xclipse, modelul 540, care ar putea fi mai performant decât cel concurenței directe de la Qualcomm, fiind bazat pe arhitectura RDNA3 de la AMD. În materie de performanță CPU, însă, Snapdragon 7+ Gen 3 ar putea rămâne în continuare mai performant în gama mid-range.

Vorbim despre un scor Single-Core de 1.046 puncte și 3.678 puncte în testul Multi-Core. Astfel, un mid-range din 2025 va fi cam la fel de performant precum modelul „flagship accesibil”, reprezentat de Galaxy S23 FE, lansat în toamna anului trecut. Cel mai probabil, acest nivel de performanță va fi disponibil însă la un preț mai mic decât în trecut.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: via Android Headlines