Energy Expo - Join the revolution

Nothing Phone (2a) Plus va primi un procesor mai performant decât modelul 2a „standard”

Scris de | 26 iulie, 2024
Nothing Phone (2a) Plus va primi un procesor mai performant decât modelul 2a „standard”

Nothing începe să dezvăluie detalii despre Phone (2a) Plus, versiunea îmbunătățită a mid-range-ului lansat la începutul acestui an. Momentan nu vorbește despre design-ul telefonului sau despre noi funcții pe care acesta l-ar putea avea, ci avem primele informații despre configurația hardware internă. Se pare că noul model va reprezenta un upgrade față de modelul Phone (2a) „standard” (review), cu un chipset mai nou și mai performant și memorie RAM peste media pieței mid-range.

Noul chipset ar putea face Nothing Phone (2a) Plus mai ușor de recomandat pentru gaming

Primele detalii despre Phone (2a) Plus de la Nothing dezvăluie că vom avea de a face cu un smartphone bazat pe chipset-ul MediaTek Dimensity 7350 Pro, un model mai nou, care ar trebui să ofere un CPU cu 10% mai performant decât 7200 Pro-ul de pe Phone (2a), prin urcarea frecvenței la 3 GHz. Un upgrade mai mare s-ar putea simți însă la capitolul GPU, unde ar trebui să vedem un aport de performanță de 30%, grație noului Mali-G510 MC4. Astfel, Nothing Phone (2a) Plus ar putea deveni un telefon mai ușor de recomandat pentru gaming în gama de preț în care se va încadra.

Acest procesor va fi integrat alături de 12 GB memorie RAM, cel mai probabil LPDDR5. Nu știm dacă va exista și o variantă cu 8 GB memorie RAM, mai ieftină, însă știm că aceasta va putea fi extinsă cu încă 8 GB de memorie virtuală. Desigur, memoria virtuală ocupă spațiu din memoria internă a dispozitivului și este semnificativ mai lentă. Cel mai probabil, majoritatea utilizatorilor nu vor putea umple cei 12 GB de memorie în utilizare normală.

Nu este clar însă de ce acest telefon se numește Phone (2a) Plus și nu a fost ales un al nume de către Nothing. Deja Phone (2a) oferea un ecran de 6,7”, deci cel mai probabil nu vom avea parte de un telefon mai mare. Vom afla detaliile complete pe 31 iulie, când telefonul va fi anunțat oficial.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,