Energy Expo - Join the revolution

VIDEO. NASA și Sierra Space aruncă în aer un habitat spațial

Scris de | 26 iulie, 2024
VIDEO. NASA și Sierra Space aruncă în aer un habitat spațial
Foto: NASA

NASA și Sierra Space au aruncat în aer un nou habitat spațial în luna iunie, și acesta este un lucru bun. De ce? Ei bine, structura gonflabilă a trecut printr-un „test suprem de presiune” care a eșuat abia când nivelul de siguranță maxim indicat de NASA a fost depășit cu 22 de procente.

Structura gonflabilă a Sierra Space, cunoscută ca Large Integrated Flexible Environment (LIFE), a mai trecut printr-un stress test în ianuarie. LIFE este construită dintr-un material special construit de Vectran, care se întărește odată ce este umflat. Structura va fi folosită ca unul dintre componentele din proiectul stației spațiale Orbital Reef, în care sunt implicate NASA, Sierra Space și Blue Origin.

„Al doilea test de explozie ne va oferi detalii despre design și arhitectura sa în timp ce ne apropiem de certificarea rezistenței la presiune a habitatului LIFE” a declarat manager-ul de program al Sierra Space, Beth Licavoli, înainte de test. Modelul din acest al doilea test, denumit LIFE 285, are o înălțime de peste 6 metri și este de mărimea „unei case normale”. Comparativ cu modelul anterior de test, are niște „plăci care clipesc” mai mari și mai ușoare pe pereți, despre care Licavoli spune că permit modelului să se extindă și vine și cu ferestre mai mari.

Acest stress test a atins 74psi înainte să explodeze, suficient pentru a verifica „scalabilitatea pentru structuri de până la 1400 de metri cubi”. Anul viitor, Sierra Space plănuiește să testeze prima sa structură de 500 de metri cubi.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: NASA blew up this inflatable space station structure on purpose