Energy Expo - Join the revolution

Gemini 1.5 Flash: AI-ul mai rapid și mai performant de la Google, acum disponibil și în varianta „free”

Scris de | 26 iulie, 2024
Gemini 1.5 Flash: AI-ul mai rapid și mai performant de la Google, acum disponibil și în varianta „free”

Google a anunțat lansarea Gemini 1.5 Flash pentru toți utilizatorii serviciilor sale AI. Anunțat inițial în cadrul evenimentului I/O din luna mai, și lansat doar pentru utilizatorii „premium”, Gemini 1.5 Flash va oferi acum aceeași funcționalitate și utilizatorilor care folosesc serviciul în varianta sa gratuită. Flash dorește să micșoreze timpul de procesare, să mărească fereastra de context pentru discuțiile cu Gemini și să îmbunătățească semnificativ rezultatele oferite.

Gemini 1.5 Flash era deja disponibil pentru abonații „premium”

Odată cu trecerea la Gemini 1.5 Flash, toți cei care folosesc serviciile AI de la Google pot avea conversații de patru ori mai lungi înainte ca AI-ul să înceapă să uite contextul anumitor părți din discuție. De la 8.000 de token-uri, adică în jur de 8.000 de cuvinte pentru fereastra de context, Gemini 1.5 Flash are acum 32.000 de token-uri pe care le poate reține.

Noua lansare aduce de la sine și extinderea suportului pentru Gemini în Google Messages în țările din Europa, alături de suport pentru noi limbi precum Franceză, Poloneză sau Spaniolă. Serviciul Google Gemini este, în schimb, disponibil în aproape toată lumea, Google listând peste 230 de țări și teritorii în care utilizatorii săi pot accesa aceste funcții AI.

Avantajele Gemini 1.5 Flash nu se termină aici. Poți acum urca fișiere în Google Drive și poți face referință la ele în discuțiile cu Gemini. Deși această funcție este momentan disponibilă doar pentru abonamentul Advanced, aceasta va veni și pe planul gratuit în viitorul apropiat. Apoi, informațiile din discuțiile cu Gemini obținute din surse online vor fi susținute cu link-uri relevante de pe internet. Astfel de card-uri ar putea fi extrase chiar și din e-mail-urile personale, în cazul în care sunt folosite informații de acolo.

Nu în ultimul rând, Google anunță că va lansa și o versiune Gemini for Teens, dedicată utilizatorilor sub 18 ani. Legea UE nu permite astfel de servicii pentru minori dacă nu au sisteme suplimentare de protecție, precum protejarea suplimentară a datelor și limitarea subiectelor care pot fi abordate.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Google