Energy Expo - Join the revolution

Fortnite, scos din Galaxy Store. Va veni pe Epic Games Store și AltStore pe iOS

Scris de | 26 iulie, 2024
Fortnite, scos din Galaxy Store. Va veni pe Epic Games Store și AltStore pe iOS

Epic Games nu se ferește să se certe cu giganți ai industriei de mobile. După ce Fortnite a fost scos din App Store și Play Store pentru că a încercat să ofere sisteme de plată alternative (ceva ce eventual a fost reglementat la nivel UE și chiar la nivelul SUA), acum Epic Games scoate voluntar Fotrnite din magazinul Galaxy Store de la Samsung. Motivul? Sistemul Auto Blocker, pe care Samsung îl activează implicit, pentru a bloca instalarea de aplicații și magazine alternative. Desigur, aceasta este o strategie prin care Epic dorește să promoveze lansarea Epic Games Store pe iOS și Android, dar și faptul că Fortnite va fi disponibil în mai multe magazine, inclusiv în AltStore.

Epic Games rupe legăturile cu Samsung, dar face noi înțelegeri cu magazinele independente

Chiar dacă Samsung a fost unul dintre partenerii principali ai Epic Games în domeniul mobil, fiind lansate chiar și câteva obiecte in-game cu branding Galaxy, producătorul de jocuri a decis să scoată Fortnite din Galaxy Store, în semn de protest pentru blocarea instalării de aplicații din afara acestui magazin și Play Store implicit. Acest lucru este momentan activ doar pe noile pliabile, dar va fi cu siguranță activ de acum înainte pe toate telefoanele noi de la Samsung cu OneUI 6.1.1 și mai nou.

Motivul pentru care Epic Games s-a supărat așa de tare este faptul că plănuiește să lanseze Epic Games Store pe iOS și Android cândva în luna august, iar blocarea instalării de aplicații terțe pe telefoane Samsung va afecta cu siguranță adopția magazinului între utilizatorii care nu știu cum să dezactiveze Auto Blocker. În viziunea companiei, Galaxy Store nu oferă o concurență loială în piață prin astfel de practici. De altfel, jocurile Epic nu vor fi listate pe magazine care oferă tratament preferențial anumitor dezvoltatori:

„Astăzi, anunțăm că Epic plănuiește, de asemenea, să aducă propriile noastre jocuri mobile, inclusiv Fortnite, în alte magazine mobile care oferă un tratament avantajos tuturor dezvoltatorilor. Vom încheia parteneriatele de distribuție cu magazinele mobile care acționează ca niște colectori de chirii fără să concureze robust și să servească toți dezvoltatorii în mod echitabil, chiar dacă acele magazine ne oferă un tratament special pentru propriile noastre jocuri.”

Vestea bună este că Epic nu va ține Fortnite exclusiv magazinului său proprietar. Compania tocmai a anunțat că atunci când va fi relansat pe iOS, Fortnite va fi disponibil nu doar pe Epic Games Store, ci și pe AltStore PAL, și alte două magazine de aplicații alternative pentru iOS și/sau Android. Alături de Fortnite, și alte jocuri Epic Games de mobil, precum Rocket League Sideswipe vor fi disponibile pe magazine alternative.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Epic Games