Energy Expo - Join the revolution

Actorii din jocurile video intră în grevă din cauza AI-ului

Scris de | 26 iulie, 2024
Actorii din jocurile video intră în grevă din cauza AI-ului

Uniunea SAG-AFTRA a anunțat astăzi o nouă grevă împotriva mai multor giganți din industria jocurilor video, după imposibilitatea de a ajunge la un acord cu privire la utilizarea inteligenței artificiale (AI) în acest domeniu. Astfel, greva începe de astăzi, 26 iulie, de la ora 00:01 (ora Statelor Unite).

„Nu vom fi de-acord cu un contract care permite companiilor să abuzeze de folosirea AI în detrimentul membrilor noștri” a declarat președintele SAG-AFTRA, Fran Drescher. „Este prea mult. Când aceste companii vor deveni serioase cu privire la oferirea unor înțelegeri cu care membrii noștri pot lucra și trăi, vom fi aici, gata să negociem” a adăugat aceasta. Performerii SAG-AFTRA care lucrează în industria jocurilor „merită și cer aceleași protecții fundamentale ca cei din film, televiziune, streaming și muzică: remunerație corectă și dreptul de a-și da acceptul cu privire la utilizarea AI-ului pentru fețele, vocile și corpurile lor” spune directorul executiv național și negociator șef al uniunii, Duncan Crabtree-Ireland.

SAG-AFTRA a încercat să obțină o înțelegere cu industria jocurilor video cu privire la protejarea membrilor săi împotriva utilizării AI fără voia lor, pentru a le recrea vocea și aspectul. Negocierile pentru așa-numitul Interactive Media Agreement au început încă din octombrie 2022, și unele studiouri, precum Replica Games, au fost de-acord cu cererile uniunii. Aceasta a mai încheiat un contract similar pentru serialele animate, la începutul acestui an.

Un purtător de cuvânt al companiilor de gaming incluse în Interactive Media Agreement, Audrey Cooling, a oferit o poziție oficială: „Suntem dezamăgiți că uniunea a ales să se retragă când suntem atât de aproape de a ajunge la o înțelegere și rămânem pregătiți să reîncepem negocierile. Am stabilit 24 din cele 25 de propuneri, inclusiv măriri de salarii istorice și alte măsuri de siguranță. Oferta noastră răspunde direct la îngrijorările SAG-AFTRA și extinde protecțiile AI care includ necesitatea unui accept din partea performerilor și compensarea lor corectă”.

Studiourile implicate în negocieri, și care vor fi acum afectate de grevă sunt: Activision Productions, Blindlight, Disney Character Voices, Electronic Arts Productions, Formosa Interactive, Insomniac Games, Llama Productions, Take 2 Productions, VoiceWorks Productions și WB Games.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Video game performers will strike over AI concerns