Energy Expo - Join the revolution

Compania de securitate cibernetică Wiz a refuzat încercarea lui Google de a o cumpăra pentru 23 de miliarde de dolari. Care este motivul

Scris de | 25 iulie, 2024
Compania de securitate cibernetică Wiz a refuzat încercarea lui Google de a o cumpăra pentru 23 de miliarde de dolari. Care este motivul

În urmă cu 10 zile, scriam că Google se pregătea să facă cea mai mare achiziție din istoria sa, cumpărarea unui startup de securitate cibernetică israelian, numit Wiz, pentru suma uriașă de 23 de miliarde de dolari. Ei bine, se pare că acest lucru nu se va mai întâmpla, deoarece cei de la Wiz au luat o decizie surprinzătoare: au refuzat ceea ce părea a fi o ofertă de nerefuzat.

Într-un mesaj intern trimis echipei Wiz, fondatorul și șeful companiei, Assaf Rappaport, spune că a fost „flatat” de ofertă, însă compania dorește să atingă venituri de 1 miliard de dolari înainte să înceapă să vândă acțiuni publice. O sursă implicată în negocieri ar fi spus celor de la BBC că oferta a fost „foarte tentantă”, însă Wiz crede că este suficient de mare pentru a se lupta singură și a încerca să devină cea mai mare companie de securitate cibernetică din lume. Mai devreme în acest an, firma anunța venituri recurente anuale de 500 de milioane de dolari.

În 2022, Wiz spunea că este compania de software cu cea mai rapidă creștere din istorie, după ce a atins 100 de milioane de dolari venit anual în primele sale 18 luni. „Știu că ultima săptămână a fost intensă, ținând cont de freamătul din jurul unei potențiale achiziții. Deși suntem flatați de ofertele pe care le-am primit, am ales să continuăm pe drumul nostru de a construi Wiz” a scris Rappaport în mesajul intern.

Wiz este cea de-a treia firmă fondată de Assaf Rappaport și ceilalți trei co-fondatori ai companiei, Ami Luttwak, Roy Reznik și Yinon Costic, care s-au întâlnit în timpul serviciului lor în armata israeliană. Aceștia au lucrat împreună în cadrul structurii echivalente cu Agenția Națională de Securitate din SUA (NSA). De altfel, multe dintre companiile de securitate cibernetică israeliene au fost create de oameni care au lucrat în această divizie, inclusiv Check Point, Palo Alto sau Armis. Fondatorii Wiz au înființat anterior o altă companie de securitate cibernetică numită Adallom, care a fost cumpărată de Microsoft după doar 3 ani, în 2015, pentru suma de 320 de milioane de dolari.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Cyber-security firm rejects $23bn Google takeover