Energy Expo - Join the revolution

Lenovo lansează laptopuri noi și se concentrează pe dezvoltarea și integrarea tehnologiilor AI în ecosistemul de produse

Scris de | 25 iulie, 2024
Lenovo lansează laptopuri noi și se concentrează pe dezvoltarea și integrarea tehnologiilor AI în ecosistemul de produse
Doru Ristea, Country Manager Lenovo Romania

Lenovo a lansat noile laptopuri Lenovo Yoga Slim 7x și Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 în cadrul unui eveniment de presă care a avut loc la turneul de tenis WTA 250 Iași Open 2024, acolo unde a fost unul dintre parteneri.

Noua gamă de PC-uri Copilot+ lansată este dotată cu procesorul Snapdragon X Elite. În plus, Lenovo vrea să integrareze AI în întreg portofoliul său. Laptopurile Lenovo Yoga Slim 7x și Lenovo ThinkPad T14s Gen 6, echipate cu procesorul Snapdragon X Elite de la Qualcomm, dispun de un CPU Qualcomm Oryon cu 12 nuclee, GPU Qualcomm Adreno și un NPU Qualcomm Hexagon capabil de până la 45 de trilioane de operații pe secundă (TOPS).

Datorită optimizărilor primite de la Microsoft și Copilot+, utilizatorii pot accesa capacitățile Large Language Model (LLM) chiar și offline, îmbunătățind productivitatea și creativitatea. Laptopurile permit accesul la baza de cunoștințe Copilot+, iar prin valorificarea Inteligenței Artificiale generative și a tehnologiilor de machine learning, Copilot+ poate chiar să asiste în redactarea de texte, crearea de imagini pe baza unui input text și eficientizarea sarcinilor de productivitate.

De asemenea, reprezentanții Lenovo au mai dezvăluit și faptul că producătorul chinez este lider de piață în România pe segmentul de laptopuri, o informație interesantă, mai ales pentru că peisajul este unul foarte dinamic și este împărțit, în general, între patru mari jucători.

Lenovo Yoga Slim 7x, un ultrabook cu AI

Lenovo Yoga Slim 7x, echipat cu procesorul Snapdragon X Elite, oferă funcții AI integrate pentru editare, randare și procesare, optimizând timpul de creație. Laptopul dispune de o cameră mai bună decât la generațiile anterioare pentru apeluri video mai calitative, sunet HD, streaming 4K și securitate sporită. Bateria de 70Wh a fost implementată în șasiu pentru o autonomie mai marem, iar designul permite utilizarea continuă a funcțiilor AI.

Cu o greutate de doar 1,28 kg și o grosime de 12,9 mm, Yoga Slim 7x este suficient de portabil pentru cei care sunt mai mereu pe drumuri. Ecranul PureSight OLED de 14,5″ 3K vine la pachet și cu touchscreen, iar tastatura Premium Suite și trackpad-ul mai extins îmbunătățesc experiența de utilizare. Laptopul vine în ambalaje ecologice, iar serviciul CO2 Offset ajută la compensarea emisiilor de CO2.

ThinkPad T14s Gen 6, unul dintre cele mai interesante laptopuri business din acest an

ThinkPad T14s Gen 6 este primul PC comercial Copilot+ fabricat de Lenovo, și e dotat cu un procesor Snapdragon X Elite și motor AI on-device. Echipat cu până la 64 GB memorie LPDDR5x, laptopul oferă o experiență de utilizare potrivită pentru mediul de business. Capabilitățile AI on-device sunt și ele un feature bun de folosit, iar după cum au spus și reprezentanții companiei în cadrul evenimentului, Lenovo pune la bătaie aproximativ un miliard de dolari pentru dezvoltarea unor astfel de tehnologii în următorii ani.

Designul slim de 14 inci, conectivitatea Wi-Fi 7 și autonomia bateriei de 58Wh asigură o utilizare vreme de ore bune, dar și mobilitate sporită. ThinkPad T14s Gen 6 include și soluții de securitate avansate, cum ar fi Qualcomm Secure Processing Unit și Microsoft Pluton, pentru protecția datelor și confidențialității., niște lucruri absolut necesare mai ales atunci când vorbim de corporații.

Windows pe Snapdragon pentru companii

Datorită colaborării de lungă durată, Lenovo, Qualcomm și Microsoft au elaborat o listă extinsă de peste o sută de aplicații software create pentru companii de către furnizori independenți de software (ISV), optimizate pentru funcționare nativă pe Windows cu ajutorul Snapdragon.

Protejarea continuă a dispozitivelor, datelor organizațiilor și confidențialității în era inteligenței artificiale este unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie avute în vedere. ThinkPad T14s Gen 6 ajută la gestionarea și minimizarea riscurilor la nivelul fiecărui laptop cu ajutorul funcționalităților și soluțiilor de securitate ThinkShield. În plus, cu ajutorul inteligenței artificiale, ThinkShield detectează amenințările cu un proces de bootare securizat și firmware cu auto-repair care oferă o bază sigură pentru securitatea generală a sistemului.

Disponibilitate și prețuri în EMEA

  • Lenovo Yoga Slim 7x va fi disponibil în România din septembrie 2024, cu un preț de pornire de 6.999 RON (TVA inclus).
  • Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 va fi disponibil în România din septembrie 2024, cu un preț de pornire de 9.999 RON (TVA inclus).

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , ,