Energy Expo - Join the revolution

iPhone-ul pliabil ar fi programat pentru lansare în 2026

Scris de | 25 iulie, 2024
iPhone-ul pliabil ar fi programat pentru lansare în 2026
foto via @gamersgrade.com

Multiple publicații de financiare și de tehnologie din Asia și nu numai, raportează că Apple ar fi început perioada de cercetare și dezvoltare pentru primul său iPhone pliabil. Acest telefon ar putea ajunge pe piață abia în 2026, însă, dar există și posibilitatea ca acesta să fie amânat până în 2027. Deși zvonurile anterioare vorbeau despre o tabletă drept primul dispozitiv Apple cu ecran pliabil, se pare că vânzările în scădere din China au dus la decizia de a da prioritate unui telefon.

Apple ar putea intra târziu în cursa pentru piața de pliabile

Așa cum era de așteptat, Apple va pregăti un iPhone pliabil pe format „Flip”, nu Fold, deci vorbim despre un design de tip „clamshell”. Dimensiunile noului telefon vor fi similare cu cele alte iPhone-urilor deja existente, deci probabil că nu vom vedea prea multe funcționalități noi asigurate de noul format. Conform Digitimes, Hankooki și ET News, deja ar exista un contract semnat între Apple și Samsung pentru furnizarea de ecrane pliabile.

În 2026, atunci când iPhone-ul pliabil este programat să apară, Samsung va ajunge deja la generația a opta de Galaxy Z Flip și Fold, în timp ce mulți alți producători din China vor avea deja serii de pliabile bine stabilite în piață. Un iPhone pliabil ar diversifica însă și mai mult gama de dispozitive mobile a companiei, care se zvonește că anul viitor va primi și un model „Slim”. Deși acel model Slim este programat să fie mai scump și decât modelul Pro Max, în ciuda unor specificații hardware mai  slabe, iPhone-ul pliabil va fi chiar și mai scump decât acela.

Se pare că Apple ar avea și o soluție pentru micșorarea sau chiar eliminarea completă a „cutei” care apare în punctul de pliere: compania va cere celor de la Samsung să aplice un strat de sticlă „UTG” (ultra thin glass) mai grost decât am văzut până acum. Galaxy Z Fold și Flip folosesc un strat protector de sticlă ultrasubțire care poate fi pliată de 30 micrometri, în timp ce Apple dorește un strat aproape dublu, de 50 micrometri. Diferența de grosime în utilizare normală ar putea fi nesemnificativă, însă prețul de producție al ecranelor ar putea crește semnificativ.

Cel mai probabil, iPhone-ul pliabil va fi cel mai scump telefon pe format „flip” la momentul lansării.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Digitimes