Google Play Games va permite rularea a două jocuri de Android, simultan, pe PC

Scris de | 25 iulie, 2024
Google Play Games va permite rularea a două jocuri de Android, simultan, pe PC

Google pare că încă este într-o fază experimentală cu serviciul său de jocuri pentru PC, Google Play Games. Acesta permitea anterior rularea a mii de jocuri de Android pe computere cu Windows, iar acum, platforma va fi actualizată să ofere posibilitatea de a rula câte două dintre aceste jocuri simultan, pe același cont și același ecran. Această funcție este cel puțin ciudată, dar se pare că există o cerere destul de mare pentru a avea mai multe jocuri deschise simultan.

Aceasta este o funcție pe care, aparent, fanii o doresc

Având în vedere că multe dintre jocurile de mobil au tot felul de mecanici de energie sau timpi de așteptare lungi care pot fi scurtați prin plata punctuală pentru a duce la bun sfârșit activitățile din joc, jucătorii ar putea să joace în paralel două jocuri prin intermediul Google Play Games. În timp ce aștepți să se „construiască” ceva în jocul 1, poți să te bucuri de progres în jocul 2.

Google a construit un sistem inteligent, care mută automat controlul dintr-un joc în altul atunci când fereastra este activă, chiar și atunci când folosești un gamepad, deci nu există riscul să apeși pe butoanele sau meniurile din ambele jocuri simultan. Google spune că suportul pentru toate cele 3.500 de jocuri disponibile în prezent pe platforma Google Play Games vor putea fi rulate în acest mod „paralel”.

Momentan, cei care folosesc Google Play Games vor trebui să aștepte update-ul platformei pentru a beneficia de noua funcționalitate. Acesta ar trebui să se lanseze în următoarele câteva săptămâni, cel mai probabil fiind vorba despre o lansare progresivă, în valuri, așa cum ne-am obișnuit de la toate serviciile și platformele companiei.

Etichete: , , ,

Sursa: Android Authority