Energy Expo - Join the revolution

Inside Out 2 devine cea mai de succes animație din istorie. Suma fabuloasă pe care a obținut-o

Scris de | 25 iulie, 2024
Inside Out 2 devine cea mai de succes animație din istorie. Suma fabuloasă pe care a obținut-o

Așa cum spuneam în review-ul pentru Inside Out 2, publicat chiar ieri, Disney is back. The Mouse House revine în fruntea box-office-ului în acest an cu Inside Out 2, care se va lupta până la sfârșitul anului pentru coroană cu Deadpool & Wolverine, o altă producție Disney. Până aflăm însă ce start ia producția cu supereroi Marvel, emoțiile au doborât un nou record, devenind animația cu cele mai mari venituri din istorie.

Astfel, Inside Out 2 a surclasat Frozen II, un alt sequel Disney, pentru a ocupa acum prima poziție în clasamentul animațiilor cu cele mai mari venituri. După 6 săptămâni în cinematografe, Inside Out 2 a generat 601 milioane de dolari la nivel domestic (în Statele Unite) și 861 de milioane de dolari la nivel internațional, atingând un total de 1,46 de miliarde de dolari. Frozen II a avut mai mult succes decât filmul original, și a terminat „călătoria” sa prin cinematografe cu un total de 1,45 de miliarde de dolari.

Inside Out 2 încearcă să intre și în top 10 al celor mai de succes filme la nivel global, dar acolo mai are puțin de muncă. Animația cu Joy și Anxiety în rol principal tocmai ce-a depășit Barbie, marele hit al anului trecut, urcând pe locul 13. De asemenea, printre recordurile obținute de Inside Out 2 se remarcă și faptul că este filmul de animație care a ajuns cel mai rapid la 1 miliard de dolari în încasări, în doar 19 zile. Este momentan și singurul film din 2024 care a ajuns și depășit borna de 1 miliard de dolari.

Inside Out 2 a avut un buget de producție de 200 de milioane de dolari.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: ‘Inside Out 2’ Surpasses ‘Frozen 2’ as Highest-Grossing Animated Film in History