Spotify dezvăluie cât vor plăti în plus cei care vor alege abonamentul „HiFi”

Scris de | 24 iulie, 2024
Spotify dezvăluie cât vor plăti în plus cei care vor alege abonamentul „HiFi”

Deși noul plan tarifar Spotify care ar trebui să adauge redare în format HiFi este anunțat de câțiva ani deja, compania suedeză abia acum începe să vorbească în mod oficial despre el. CEO-ul Daniel Ek spune că acest nou abonament este încă într-un stadiu incipient de dezvoltare, dar va veni în întâmpinarea clienților care își doresc redare la o calitate mai înaltă. Astfel, Spotify va putea să concureze mai bine în piață cu cu TIDAL și Apple Music, care oferă deja redare lossless.

Spotify este pe un trend ascendent în piața de servicii de streaming

Informațiile au fost oferite în raportul Spotify trimestrial pentru investitori, unde Ek a anunțat mai multe rezultate recente ale companiei. De exemplu, serviciul Spotify are acum 246 de milioane de abonați, o creștere cu 12% față de aceeași perioadă a anului precedent. Au fost adăugați 7 milioane de abonați noi în T2 2024, cu 1 milion peste proiecțiile inițiale. Astfel, prețul acțiunilor companiei au crescut cu 14% după acest raport.

Aceste rezultate sunt bazate pe faptul că, în anumite regiuni, Spotify a introdus un nou abonament fără reclame mai ieftin, dar care nu are acces la zona de Audiobooks a serviciului. Probabil că dintre cei care foloseau versiunea gratuită a Spotify, câteva milioane au ales să se alăture plătitorilor pentru a scăpa de reclame la un preț mai accesibil. Celelalte abonamente, care includ si audiobooks, s-au scumpit odată cu lansarea acestui plan.

Planul HiFi, semnificativ mai scump, spune CEO-ul Daniel Ek

Un nou plan cu redare HiFi va fi însă semnificativ mai scump și decât planurile tarifare de top din prezent. Daniel Ek estimează că prețul va crește cu aproximativ 5 dolari față de un abonament Premium din prezent, ceea ce va duce prețul undeva în zona de 17-18 dolari americani.

Din fericire, în România, prețurile pentru Spotify sunt mult mai accesibile. Abonamentul Premium Student, dedicat elevilor și studenților, costă doar 13 lei pe lună, Premium individual, costă 24 lei pe lună, Premium Duo (pentru două persoane) costă 31 lei pe lună, iar premium Family (pentru 6 conturi) costă 38 de lei. Astfel, chiar și cel mai scump plan din România, este mai ieftin decât abonamentul „mai ieftin”, fără audiobooks, din America.

Un plan cu redare Hi-Fi ar putea reprezenta însă o creștere semnificativă în preț chiar și în România, fiind necesară o lățime de bandă mai mare pentru redarea de muzică la o calitate superioară.  

Etichete: , ,

Sursa: Hollywood Reporter