Energy Expo - Join the revolution

Ce trebuie să faci pentru a putea instala aplicații APK pe noile Galaxy Z Fold6 și Flip6

Scris de | 24 iulie, 2024
Ce trebuie să faci pentru a putea instala aplicații APK pe noile Galaxy Z Fold6 și Flip6

Printre schimbările pe care Samsung nu le-a anunțat pentru noul OneUI 6.1.1, versiunea software livrată alături de noile pliabile Galaxy Z Flip6 și Galaxy Z Fold6, se numără și Auto Blocker, o nouă funcție de securitate care va da cu siguranță bătăi de cap celor care doresc să instaleze aplicații din alte surse decât magazinele de aplicații Galaxy Store și Play Store de la Google. Această capabilitate vine activată din fabrică și, așa cum sugerează și numele, blochează automat instalarea de aplicații în format apk.

Auto Blocker este un sistem de securitate avansat, care previne multe atacuri

Auto Blocker este o funcție care funcționează pe noile pliabile de la Samsung încă de la început și acoperă inclusiv sistemul de protecție din Android, care necesită selectarea opțiunii de a permite instalări din surse necunoscute. Auto Blocker exista deja din OneUI 6.0, adică de la trecerea la Android 14, dar aceasta era dezactivată implicit, putând fi activată la cerere. Acum, aceasta trebuie dezactivată la cerere de către utilizatori.

Pe lângă funcțiile de blocare a instalării de aplicații APK, Auto Blocker are și funcția de a bloca conexiuni nedorite la port-ul USB și blochează implicit malware care poate fi livrat prin fotografii în aplicații de mesagerie. Practic, cam vrei să ai Auto Blocker Pornit tot timpul, pentru a te feri de eventuale atacuri.

Din fericire, activarea și dezactivarea lui este foarte simplă

Pentru a dezactiva sau a activa Auto Blocker, trebuie să navighezi în meniul de Setări, la categoria Securitate și Confidențialitate, unde opțiunea este disponibilă. Recomandarea de bun simț ar fi să dezactivați Auto Blocker punctual, atunci când aveți de instalat o aplicație care nu se regăsește în Play Store sau Galaxy Store, precum AnTuTu, și să activați sistemul de protecție din nou imediat după instalare.

Astfel, te poți bucura și de libertatea de a instala aplicații din ce surse dorești, dar poți sta și liniștit că software-ul de protecție de la Samsung rulează în fundal pentru a proteja telefonul și datele stocate pe acesta de eventuale atacuri.

Vestea bună este că dacă ai un dispozitiv care rulează o versiune mai veche de OneUI 6, cu Auto Blocker dezactivat, atunci când faci update la noua versiune, această opțiune rămâne dezactivată. Doar dispozitivele livrate cu OneUI 6.1.1 sau mai nou, adică toate începând cu noile Fold6 și Flip6 vin cu opțiunea activă din fabrică.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: via Android Police