Energy Expo - Join the revolution

Cât va costa MIX Flip, primul pliabil Xiaomi care se lansează în afara Chinei

Scris de | 24 iulie, 2024
Cât va costa MIX Flip, primul pliabil Xiaomi care se lansează în afara Chinei

Xiaomi a dezvăluit recent primul său pliabil pe format clamshell, modelul MIX Flip, dar a anunțat inițial disponibilitate doar în China. Se pare că acest model va fi lansat și în afara țării de origine a companiei, însă va avea o lansare limitată în Europa. Conform nixanbal, În cadrul unui eveniment de prezentare ținut în Bulgaria, reprezentanții Xiaomi au confirmat că telefonul MIX Flip va fi disponibil în această țară și în alte patru țări din regiune. Vestea bună este că am aflat și prețul oficial la care telefonul va fi comercializat.

MIX Flip de la Xiaomi, confirmat pentru lansare în Bulgaria

Se pare că Xiaomi dorește să testeze apele pe piața de smartphone-uri pliabile cu MIX Flip, în timp ce MIX Fold 4, lansat alături de acesta nu va fi lansat în afara Chinei, momentan. Publicația raportează că MIX Flip va fi disponibil la vânzare în Bulgaria și alte patru țări din Europa Centrală și de Est începând cu 15 august, iar telefonul va fi disponibil în cantități foarte limitate. Pentru un produs atât de exclusivist, Xiaomi aplică și un preț pe măsură, cam cel mai mare pe care l-am văzut până acum pentru un dispozitiv pliabil de acest gen.

Dacă Galaxy Z Flip6 și Motorola Razr 50 Ultra debutează la 1.100 euro, sau aproximativ 6.000 lei, MIX Flip de la Xiaomi va porni de la un preț de 2.600 leva, adică echivalentul a 1.300 de euro. Ne așteptăm ca în România, în cazul în care telefonul va fi disponibil, să vedem un preț de aproximativ 7.000 lei.

Telefonul este echipat cu unele dintre cele mai performante componente integrate până acum pe pliabile, precum un ecran exterior la 120 Hz cu diagonală de 4”, un ecran intern pliabil cu luminozitate de 3.000 nits, chipset-ul Snapdragon 8 Gen 3 ;I 12 sau 16 GB memorie RAM și până la 1 TB stocare. De asemenea, acesta beneficiază de o baterie imensă, de 4.780 mAh, încărcare la 67W și un sistem de camere cu branding Leica cu o lentilă wide și un zoom optic 2x, abele la 50 megapixeli.

Anul trecut, Xiaomi ne-a prezentat modelul MIX Fold 3 în România, însă acela nu s-a lansat niciodată în afara Chinei. Urmașul său MIX Fold 4, pare să repete această „greșeală”.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: nixanbal