Energy Expo - Join the revolution

Xiaomi a lansat primul său pliabil de tip clamshell, Xiaomi Mix Flip

Scris de | 23 iulie, 2024
Xiaomi a lansat primul său pliabil de tip clamshell, Xiaomi Mix Flip

Xiaomi a dezvăluit în sfârșit primul său telefon pliabil de tip clamshell, care se numește Xiaomi Mix Flip și momentan este disponibil doar în piața chineză. Cu toate acestea, o eventuală sosire a sa în Europa nu iese din calcul, lucru care ar aduce mai multă competitivitate într-un sector controlat în mare parte de Samsung. Xiaomi creează de mult telefoane pliabile (Xiaomi Mix Fold 4 a fost lansat la același eveniment, fiind astfel a 4-a generație de pliabil), însă a așteptat destul de mult până să vină cu un clamshell în piață.

Xiaomi Mix Flip vine cu un ecran secundar mai mare ca cel de pe Samsung Galaxy Z Flip6, de 4.01 inchi, pe care producătorul chinez îl numește All-Around Liquid display. Interesant este că are și o rată de refresh de 120Hz, și protecția Shield Glass, proprietară Xiaomi. Când este deschis, telefonul are un ecran mare de 6,86 inchi, cu rată de refresh variabilă de până la 120Hz. Marginile sunt mici, iar cadrul telefonului este din aluminiu. Balamaua ar fi certificată pentru până la 500.000 de îndoiri, conform Xiaomi, iar variantele de culoare sunt interesante, de la simplele alb și negru, până la un violet și o versiune specială Xiaomi Nylon Fiber.

La interior, Xiaomi Mix Flip are un Snapdragon 8 Gen 3, cu 12GB de RAM și stocare de 512GB. Pe spate există două camere, ambele de 50MP, una principală și una telefoto, ambele având branding-ul Leica. Există și o cameră de selfie de 32MP. În ceea ce privește bateria, măsoară 4780mAh și se poate încărca cu 67W pe fir, prin fast charging. Alte specificații includ difuzoare stereo, Wi-Fi 7 și bineînțeles sistemul de operare HyperOS de la Xiaomi.

Xiaomi Mix Flip este disponibil în China în 3 variante de stocare, 12+256GB, 12+512GB și 16GB+1TB, la un preț începând de la 5999 yuani (aproximativ 3769 de lei).

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,