Energy Expo - Join the revolution

WhatsApp ar putea implementa un sistem de partajare similar cu AirDrop în aplicația pentru iOS

Scris de | 23 iulie, 2024
WhatsApp ar putea implementa un sistem de partajare similar cu AirDrop în aplicația pentru iOS

WhatsApp lucrează de câteva luni la introducerea unei funcții de partajare a fișierelor pentru utilizatorii Android. Prima dovadă că dezvoltatorii aplicației intenționează să adauge această nouă funcționalitate datează din aprilie, însă doar platforma Android a fost menționată în legătură cu aceasta.

Din cauza limitărilor ecosistemului iOS, aducerea aceleași funcții de partajare a fișierelor pentru utilizatorii Apple ar fi necesitat o strategie ușor diferită. Din fericire, se pare că WhatsApp a găsit formula potrivită pentru a permite share-ul prin aplicația sa, similar cu ceea ce poți face prin AirDrop.

Cei de la WABetaInfo au descoperit în cea mai recentă versiune beta a WhatsApp pentru iOS 24.15.10.70 din aplicația TestFlight că aceeași funcție de partajare a fișierelor testată pe Android va fi, probabil, implementată și în aplicația pentru iOS.

FOTO via WABetaInfo

Cu ajutorul acesteia, utilizatorii iOS vor putea partaja fișiere cu persoane din apropiere folosind aplicația WhatsApp pentru iPhone. Totuși, feature-ul funcționează ușor diferit pe iOS, deoarece utilizatorii trebuie să scaneze un cod QR pentru putea primi fișierele partajate, în timp ce sistemul de operare al celor de la Google folosește o metodă de detectare a device-urilor din apropiere care nu implică pași suplimentari pentru share.

Pași suplimentari pentru utilizatorii iOS

Probabil că ca funcția de partajare va putea funcționa pe platforme diferite, indiferent de tipul de telefon/tabletă pe care îl au utilizatorii. Dacă implementarea acesteia rămâne aceeași ca în versiunea beta, utilizatorii iOS vor trebui să parcurgă unul sau mai mulți pași suplimentari pentru a începe partajarea.

Aparent, funcția de partajare a fișierelor care seamănă destul de mult cu AirDrop este încă în stadii incipiente de dezvoltare, astfel că WhatsApp poate schimba semnificativ modul în care abordează implementarea acesteia.

Evident, există o mică șansă ca WhatsApp să nu adauge deloc capacitatea de a partaja fișiere cu persoanele din apropiere, sau cel puțin nu în viitorul apropiat.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: WhatsApp could add AirDrop-like file sharing feature to its iOS app