Energy Expo - Join the revolution

Samsung lucrează deja la „telefoanele AI”, dispozitivele care vor înlocui smartphone-urile din prezent

Scris de | 23 iulie, 2024
Samsung lucrează deja la „telefoanele AI”, dispozitivele care vor înlocui smartphone-urile din prezent

TM Roh, șeful diviziei de mobile din cadrul Samsung, a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Australian Financial Review că intern, compania nu se mai consideră un „producător de smartphone-uri”, ci mai degrabă un „producător de telefoane cu AI”. Forma și felul în care folosim smartphone-urile din prezent par să își atingă limitele, spune Roh, iar următoarea generație de dispozitive mobile, acele „telefoane cu AI”, ar putea fi semnificativ diferite, odată ce ajung pe piață.

Șeful diviziei Samsung de mobile transformă divizia de smartphone-uri într-una de „dispozitive AI”

De altfel, conceptul de „dispozitiv AI” nu este tocmai nou. Deja au fost lansate anul acesta două dispozitive extrem de diferite de smartphone-urile tradiționale: Rabbit R1 și Humane AI Pin, ambele considerate eșecuri de publicul larg, în mare parte din cauza unui hardware prea slab și funcțiilor prea limitate. Totuși, Samsung ia în considerare mutarea afacerilor de dispozitive mobile către astfel de dispozitive, însă cu o abordare diferită.

„Când te gândești la utilizatorii obișnuiți ai smartphone-urilor tradiționale, hardware-ul nostru actual poate satisface acele scenarii destul de bine. Deci, poate că performanța și caracteristicile hardware-ului au atins un vârf. Dar, în același timp, această nouă eră a AI-ului mobil necesită noi cerințe hardware, noi performanțe, noi forme, deschizând noi posibilități, astfel încât AI-ul mobil să fie valorificat mai bine cu noile cerințe în materie de hardware.”, a declarat TM Roh.

„Anul trecut, am proclamat intern întregii afaceri MX că nu mai suntem o afacere de smartphone-uri, ci o afacere de telefoane AI. Ne vom concentra toate eforturile pe implementarea AI. […] În ceea ce privește noile forme, poate putem avea combinații și mai optimizate de portabilitate și ecrane mari. […] Pe viitor, AI-ul mobil va fi din ce în ce mai multi-modal, așa că ar trebui să îmbrățișăm noi tipuri de inputuri, cum ar fi noii senzori. Multe idei diferite pot fi explorate și pot apărea în viitor.”, a continuat Roh.

TM Roh spune că următoarele dispozitive cu AI vor trebui să fie mai portabile, dar să ofere totodată și ecrane mai mari. Probabil că acesta face referință la dispozitive cu ecrane pliabile de mai multe ori sau chiar ecrane rulabile. De asemenea, acesta menționează utilizarea de noi tipuri senzori. Nu știm la ce se referă, dar probabil vom vedea un accent mai mare pentru control prin gesturi, voce sau, de ce nu, prin semnale ale creierului.

Roh dorește să aducă pe piață pliabile mai ieftine

Această viziune pentru telefoanele cu AI este însă departe. Samsung investește acum o mare parte din bugetul de R&D intern către dezvoltarea acestor dispozitive de generație următoare, însă continuă să inoveze în spațiul mobil cu noi generații de smartphone-uri tradiționale și noi pliabile. Acesta a adresat și faptul că telefoanele sale de top sunt din ce în ce mai scumpe, în special în zona de pliabile. Acesta spune că Samsung explorează constant noi căi de a oferi aceste dispozitive la prețuri mai mici, dar și că dorește să ofere o experiență „premium” către clienți săi.

„Un preț mai accesibil este o altă cerere importantă pe care o auzim din partea pieței […] Deși principalul nostru obiectiv este să oferim o experiență și mai premium pentru utilizatorii de telefoane pliabile, facem, de asemenea, cercetare și dezvoltare împreună cu companiile partenere pentru a investiga posibilitatea unor telefoane pliabile mai accesibile,” a spus Roh.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: AFR