Energy Expo - Join the revolution

Apple pregătește 5 iPhone-uri pentru 2025. Modelul SE4 și noul Slim vor fi „vedetele”

Scris de | 23 iulie, 2024
Apple pregătește 5 iPhone-uri pentru 2025. Modelul SE4 și noul Slim vor fi „vedetele”

Apple ar putea lansa anul viitor nu mai puțin de cinci modele noi de iPhone. Pe lângă cele patru pe care le așteptăm an de an, un nou model SE ar putea să își facă apariția, cu cele mai mari upgrade-uri de până acum pentru un model de bază. Desigur, prețul acestuia va fi mai mare, însă va păstra multe dintre avantajele telefoanelor de top la nivel de specificații. Informațiile publicate recent de către leaker-ul chinez „Ice Universe” întăresc din nou ideea că iPhone 17 „Plus” va fi înlocuit cu noul model „Slim”, la un preț mai mare chiar și decât iPhone 17 Pro Max. Acesta pare să fie un nou moment „iPhone X”, care va dicta direcția în care modelele iPhone vor merge de acolo înainte.

iPhone SE4 ar putea fi un iPhone 16 mai ieftin

În 2025, Apple ar putea începe lansările de telefoane încă din primăvară. Ice Universe plasează lansarea noului iPhone SE4 cândva între lunile martie și mai, la un preț într 499 și 549 dolari americani. Acest model ar rămâne mic în dimensiuni, cu un ecran de numai 6,1”, bazat pe un panel OLED LTPS la 60 Hz. De altfel, întregul telefon ar putea să refolosească componente de la iPhone 16. Ecranul pare să fie similar cu ceea ce ne așteptăm de la următorul iPhone „de bază”.

Apoi, noul model SE ar putea folosi același chipset, A18, alături de 6 sau 8 GB memorie RAM. Cu o configurație atât de similară, cel mai mare diferențiator este însă camera foto, cu un singur senzor, de 48 megapixeli. Modelul iPhone 16 va avea și un ultrawide extra.

iPhone 17 ar putea face trecerea la ecran la 120 Hz, varianta Slim, mai scumpă decât Pro Max

În toamna anului 2025, seria principală de iPhone-uri va integra trei modele pe care le cunoaștem, în mare parte și unul nou. Vestea bună este că și variantele „de bază” ar putea primi ecrane la 120 Hz cu refresh rate variabil. Ice Universe listează iPhone 17 cu un panel de 6,3” de tip LTPO, așa cum ne așteptăm să vedem anul acesta pe iPhone 16 Pro. Acest model ar folosi procesorul Apple A19 „standard” cu 8 GB memorie RAM și ar costa în jur de 899 dolari americani.

iPhone 17 „Slim”, în schimb, vine ca o alternativă mult mai scumpă la iPhone Plus-urile din prezent. Acesta face trecerea la un ecran mai mic, de 6,65”, cu aceeași configurație cu procesor A19 și 8 GB RAM, dar cu un profil mai subțire și cu un preț semnificativ mai mare: 1.299 dolari americani, mai scump și decât varianta Pro Max, semnificativ mai performantă.

Asta pentru că iPhone 17 Pro și Pro Max vor fi ambele echipate cu procesoare Apple A19 Pro, 12 GB memorie RAM și sisteme de camere cu trei senzori de 48 megapixeli, câte unul pentru fiecare cameră în parte: wide, ultrawide și zoom optic. Acestea integrează și LiDAR, așa cum vedem pe seriile Pro încă de la generația 12. Ecranele de pe seria 17 „Pro” rămân similare cu ceea ce ne așteptăm să vedem pe generația iPhone 16: 6,3” pe modelul Pro și 6,9” pe Pro Max, desigur cu panel la 120 Hz cu refresh rate variabil. Prețurile ar putea crește la 1.099 dolari americani pentru varianta Pro, în timp ce Pro Max rămâne la 1.199 dolari în varianta de bază.

Desigur, aceste informații sunt complet neverificate și chiar neverificabile momentan. Suntem la două luni distanță de lansarea seriei iPhone 16, deci detaliile despre următoarea generație ar putea să se modifice semnificativ până când acestea vor intra în producție anul următor. Cert este că Apple pregătește câteva surprize, însă nu este clar dacă va reuși să le aducă pe toate în pe piață în următoarele 14 luni.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , , , , ,

Sursa: via Phone Arena