Energy Expo - Join the revolution

OpenAI lansează un nou Chat GPT: cum funcționează varianta GPT-4o mini și cât costă

Scris de | 22 iulie, 2024
OpenAI lansează un nou Chat GPT: cum funcționează varianta GPT-4o mini și cât costă

OpenAI a anunțat GPT-4o mini, un nou model de AI compact, dar puternic, care are ca scop să facă din motorul GPT-4 unul mai accesibil.

Prețul este stabilit la 15 cenți pentru 1 milion de tokeni de input și 60 de cenți pentru 1 milion de tokeni de output, ceea ce este mult mai ieftin decât GPT-3.5 Turbo.

OpenAI a dezvăluit că GPT-4o mini este mult mai puternic decât alte modele, precum Gemini Flash, Claude Haiku și GPT-3.5 Turbo. Depășește toate aceste variante în benchmark-uri și atinge rezultate aproape la fel de bune ca GPT-4o.

AI-ul „lite” este destinat inteligenței artificiale textuale și raționamentului multimodal, spune compania într-un comunicat de presă. GPT-4o mini este mai bun decât alte modele mici în sarcini de raționament, excelează în raționamentul matematic și în codare și performează impresionant chiar și în raționamentul multimodal.

GPT-4o mini dispune de cunoștințe până în octombrie 2023, iar suportul pentru imagini, video și audio va fi dipsonibil în viitorul apropiat, mai spune compania.

Implementarea GPT-4o mini a început deja și va înlocui GPT-3.5 în abonamentele Free, Plus și Team. Clienții Enterprise vor avea acces la model începând din această săptămână.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: OpenAI introduces cheaper GPT-4o mini