Energy Expo - Join the revolution

Ce telefon a folosit atacatorul lui Donald Trump și cât timp i-a luat FBI-ului să „spargă” smartphone-ul

Scris de | 22 iulie, 2024
Ce telefon a folosit atacatorul lui Donald Trump și cât timp i-a luat FBI-ului să „spargă” smartphone-ul

La începutul săptămânii trecute, FBI a anunțat că a reușit să „spargă” telefonul blocat al lui Thomas Matthew Crooks, bărbatul care a deschis focul la mitingul de acum istoric al lui Trump. O nouă știre de la Bloomberg a dezvăluit însă mai multe detalii despre acest proces și despre ce telefon a utilizat Crooks.

După împușcăturile de la mitingul lui Trump, FBI a spus inițial că nu a reușit să deblocheze telefonul lui Crooks. Device-ul a fost apoi trimis la laboratorul FBI din Quantico, Virginia, iar marțea trecută biroul a confirmat că a reușit să-l deblocheze.

Însă nu se știa până acum dacă Crooks a folosit un iPhone sau un telefon cu Android. Se pare că atacatorul a folosit un „model mai nou de Samsung care rulează sistemul de operare Android”. Încercarea inițială a FBI de a debloca telefonul a implicat utilizarea software-ului Cellebrite pentru a „ocoli” sau a identifica codul de acces.

Când procedura a eșuat, FBI a apelat direct la Cellebrite pentru ajutor în deblocarea smartphone-ului Samsung. Compania a oferit apoi „federalilor” acces la „suport tehnic suplimentar și software în curs de dezvoltare”.

FBI a reușit să deblocheze telefonul în doar 40 de minute cu ajutorul noului software, însă, între timp, o nouă scurgere de informații a dezvăluit că Cellebrite nu poate debloca iPhone-uri care rulează iOS 17.4 și versiuni ulterioare.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Trump shooter used Android phone from Samsung; cracked by Cellebrite in 40 minutes