Energy Expo - Join the revolution

Aproape jumătate dintre companiile japoneze nu au nici un plan de a utiliza Inteligența Artificială

Scris de | 19 iulie, 2024
Aproape jumătate dintre companiile japoneze nu au nici un plan de a utiliza Inteligența Artificială

Aproape un sfert dintre companiile japoneze au adoptat inteligența artificială în afacerile lor, în timp ce peste 40% nu au planuri de a utiliza așa ceva, a arătat un sondaj Reuters. Acesta, realizat pentru Reuters de Nikkei Research, a adresat o serie de întrebări pentru 506 companii în perioada 3-12 iulie, cu aproximativ 250 de firme răspunzând anonim.

Aproximativ 24% dintre respondenți au declarat că au introdus deja AI în afacerile lor și 35% au de gând să o facă, în timp ce restul de 41% nu au astfel de planuri, ilustrând diferitele grade de adoptare a inovației tehnologice în companiile japoneze.

Întrebați despre obiectivele adoptării AI într-o întrebare ce permitea răspunsuri multiple, 60% dintre respondenți au spus că încercau să facă față lipsei de forță de muncă, în timp ce 53% urmăreau reducerea costurilor cu angajații, iar 36% au menționat accelerarea cercetării și dezvoltării.

În ceea ce privește obstacolele introducerii AI, un manager de la o companie de transport a dat vina pe „anxietatea angajaților cu privire la posibilitatea reducerii personalului”. Alte obstacole includ lipsa de expertiză tehnologică, cheltuielile substanțiale și preocupările legate de fiabilitate, arată sondajul.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: More than 40% of Japanese companies have no plan to make use of AI