Energy Expo - Join the revolution

Primul emulator PC pentru iPhone și iPad poate fi descărcat din AppStore

Scris de | 18 iulie, 2024
Primul emulator PC pentru iPhone și iPad poate fi descărcat din AppStore

Apple a revenit asupra deciziei sale inițiale și a aprobat UTM SE, primul emulator PC pentru iPhone și iPad disponibil în App Store. Aplicația permite emularea vechilor versiuni de Windows, macOS și altele pe iPhone sau iPad.

Primul emulator PC pentru iPhone și iPad

Apple a revizuit regulile din App Store pentru a permite emulatoarele de jocuri în aprilie, aducând schimbarea în Uniunea Europeană și în întreaga lume. Aceasta a dus la lansarea mai multor emulatoare de jocuri în App Store, inclusiv popularul emulator Nintendo Delta.

Totuși, aplicația de emulator PC UTM SE a fost respinsă de Apple în iunie, în ciuda modificărilor „guideline-urilor”App Store. Mai mult, Apple a respins aplicația nu doar din App Store-ul global, ci și din piețele de aplicații terțe din Uniunea Europeană.

Explicația Apple la acea vreme a fost că doar emulatoarele de „jocuri retro” erau permise, nu și emulatoarele PC, deși jocurile retro sunt unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii folosesc emulatoarele PC precum UTM. Decizia a dus la un val de critici și la posibile acțiuni din partea Comisiei Europene.

Într-o postare pe rețelele sociale din acest weekend, dezvoltatorii UTM SE au confirmat însă că Apple s-a sucit. UTM SE poate fi acum descărcat din App Store. De asemenea, va fi disponibil în curând prin AltStore PAL în UE. Nu pare să existe o explicație din partea Apple, cel puțin nu până acum, despre ce a determinat această schimbare de decizie.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , ,

Sursa: Apple approves the first PC emulator for iPhone and iPad