Energy Expo - Join the revolution

Ce telefoane Samsung vor putea comunica prin satelit și când se va lansa această funcție

Scris de | 18 iulie, 2024
Ce telefoane Samsung vor putea comunica prin satelit și când se va lansa această funcție

Așteptăm de ani de zile integrarea conectivității prin satelit pe telefoanele Android, după ce Apple a introdus-o pe iPhone 14 în septembrie 2022, iar semnele arată că anumite telefoane Samsung Galaxy ar putea primi această funcționalitate în viitorul apropiat.

După o analiză mai atentă asupra codului din spatele sistemului de operare One UI, efectuată de echipa de la Android Authority, s-au descoperit referințe la „modul satelit” și „mesaje de urgență prin satelit” în aplicațiile Emergency SOS, Mesaje și Telefon dezvoltate de Samsung, ceea ce pare a fi un indiciu important.

Nu știm când va fi activat codul sau care telefoane vor putea comunica cu sateliți, însă se pare că lansarea este iminentă, și că, cel mai probabil, va coincide cu data la care va fi prezentat Android 15. În schimb, versiunea One UI 7 dezvoltată de Samsung va fi lansată ceva mai târziu.

De altfel, Samsung nu vrea să rămână în urmă față de Apple în nicio categorie de funcții, iar conectivitatea prin satelit pentru ultimele două serii de flagship-uri Galaxy a fost intens vehiculată, deși nu a apărut încă.

Lansare pe final de an

În octombrie anul trecut, Park Yong-in de la Samsung a promis conectivitate bidirecțională prin satelit pentru telefoanele Galaxy cândva în 2024, însă aceasta n-a mai debutat pe seriile Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy Z Fold 6 sau Samsung Galaxy Z Flip 6.

Este posibil ca un update software să deblocheze această funcționalitate pe unele sau pe toate aceste dispozitive. Mesajele prin satelit au fost intens vehiculate pentru Android 15 (așa cum a fost și pentru Android 14, de altfel), iar software-ul se află acum în stadiul de beta pentru dezvoltatori.

Ar putea exista chiar și o funcție care să depășească ceea ce oferă iPhone-ul: mesageria prin satelit în orice aplicație, astfel încât să nu fie doar pentru comunicări de urgență. Nu va fi suficientă lățime de bandă pentru a te uita Netflix în sălbăticie, dar măcar ai putea să trimiți un mesaj celor dragi de acasă dacă te rătăcești.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Samsung Galaxy phones tipped to get satellite connectivity with Android 15 and One UI 7