Energy Expo - Join the revolution

Motivul ridicol pentru care Musk vrea să mute sediile SpaceX și X

Scris de | 17 iulie, 2024
Motivul ridicol pentru care Musk vrea să mute sediile SpaceX și X

Elon Musk spune că vrea să mute sediile companiilor sale, SpaceX și rețeaua socială X, din California în Texas. Motivul ar fi California’s SAFETY Act (AB1955), o lege recent semnată în vigoare de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom. „Din cauza acestei legi și a altora care au precedat-o, atacând atât familii cât și companii, SpaceX își va muta sediul din Hawthorne, California, în Starbase, Texas” a scris Musk într-o postare pe X.

Legea respectivă nu este una care afectează companiile lui Musk în niciun fel, decizia fiind mai mult luată din dorința de a trimite un mesaj. Aceasta oprește școlile din stat de la impunerea unor reguli care să le ceară profesorilor să spună dacă un student și-a schimbat identitatea de gen. Profesorul respectiv poate face asta dacă are permisiunea studentului, și legea mai interzice sancționarea unui profesor dacă acesta refuză să dezvăluie aceste detalii despre un student.

La scurt timp după anunțul inițial, în care subliniază că „asta (n.r.: legea AB1955) este ultima picătură”, Musk a venit cu o nouă postare în care a spus că și sediul X se va muta în Austin, din San Francisco. Anul trecut, The Wall Street Journal scria că miliardarul plănuiește să își construiască propria comunitate la periferia Austin-ului, denumită Snailbrook. De asemenea, el ar plănui și deschiderea unei universități în Austin.

Musk a mutat și alte afaceri ale sale recent. După ce un judecător din Delaware a refuzat un pachet de plată de 55 de miliarde de dolari pe care Musk trebuia să îl primească în luna ianuarie, acesta a început procesul de mutare a SpaceX din Delaware în Texas. Tot el a transferat sediile Tesla din California în Texas în 2021, după ce oficialii de sănătate din „Golden State” i-au închis fabrica din Fremont în timpul pandemiei.

Etichete: , , ,

Sursa: Elon Musk is moving X and SpaceX to Texas