Energy Expo - Join the revolution

Cum poți vedea cât de aglomerate sunt autobuzele sau tramvaiele, înainte să te urci în ele

Scris de | 16 iulie, 2024
Cum poți vedea cât de aglomerate sunt autobuzele sau tramvaiele, înainte să te urci în ele

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că bucureștenii vor putea vedea de acum și gradul de aglomerație din mijloacele de transport în comun, după ce în urmă cu câțiva ani a fost inaugurată funcția care indica la ce oră ajunge în stație un anumit autobuz/tramvai.

„De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun. Astfel, pot afla dinainte cât de aglomerat este mijlocul de transport care urmează să sosească în stație. Fiecare vehicul nou al STB este dotat cu mai multe numărătoare de călători, iar acestea transmit, prin computerul de bord, către serverul TPBI, numărul de persoane aflat în vehicul, astfel că se poate calcula gradul de ocupare, care se transmite către Google Maps.” a precizat Nicușor Dan într-o postare de ieri, de pe Facebook.

Primarul Capitalei a indicat și că „această funcție este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar. În aplicație, pe lângă gradul de încărcare, sunt indicate și poziția vehiculului și timpii de așteptare. Suntem singurul oraș din România cu această funcție disponibilă” mai precizează Nicușor Dan.

Utilizatorii care folosesc Google Maps pentru a naviga prin Capitală pot inclusiv să indice nivelul de aglomerație din aplicație, în cazul în care acesta nu apare într-un anumit mijloc de transport în comun. Funcția ar trebui să ajute la planificarea mai ușoară a călătoriilor, mai ales în această perioadă caniculară. Cel mai recent update major, indicarea orelor la care sosesc mijloacele de transport în comun în stație, funcționează bine în mare parte, deși pentru autobuzele de seară nu este la fel de precis ca pentru cele de zi.

Etichete: , , , ,