Energy Expo - Join the revolution

Google va face cea mai mare achiziție a unui startup din istoria sa

Scris de | 15 iulie, 2024
Google va face cea mai mare achiziție a unui startup din istoria sa

Google se pregătește de cea mai mare achiziție a unui startup din istoria companiei. Mai exact, gigantul ar fi gata să plătească 23 de miliarde de dolari ca să cumpere Wiz, un startup de securitate cibernetică în cloud care are ca parteneri inclusiv Amazon și Oracle, conform celor de la Wall Street Journal, citați de The Verge. La un preț aproape dublu față de cât au plătit pentru Motorola Mobility în 2012, aceasta ar fi cea mai mare sumă plătită vreodată de Google pentru cumpărarea unei alte companii.

Wiz este o companie din New York, ce oferă soluții de securitate pentru companii și spune că păstrează în siguranță infrastructura cloud a firmelor „prin crearea unui layer de normalizare între diversele medii din cloud”, lăsând afacerile să „identifice rapid și să elimine riscurile critice”. Cumpărarea unei astfel de companii de către Google pare o mutare făcută cu gândul la Microsoft, o companie care s-a luptat recent cu multiple breșe de securitate importante.

Șeful Google Cloud, Thomas Kurian, ar fi omul care face presiuni pentru realizarea acestei achiziții, conform New York Times. Dacă aceasta va fi finalizată, ar putea ajuta la solidificarea reputației celor de la Google ca o platformă cloud sigură, lucru pe care gigantul l-a mai încercat și în 2022, când a cumpărat un alt startup de securitate în cloud pentru jumătate de miliard de dolari, precum și prin achiziția celor de la Mandiant, compania care a descoperit hack-ul SolarWinds (făcută pentru suma de 5,4 miliarde de dolari).

Înțelegerea pare probabilă, conform NYT, însă ar putea să fie în pericol dacă organizațiile guvernamentale din State decid că trebuie revizuită. Administrația Biden a fost foarte activă în ceea ce privește acest capitol, cel mai recent exemplu fiind recentul proces antitrust intentat împotriva Apple, precum și încercarea FTC (Federal Trade Commission), eșuată de altfel, de a bloca achiziția Activision de către Microsoft.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Google is reportedly planning its biggest startup acquisition ever