Energy Expo - Join the revolution

Sony lansează ZV-E10 II, o nouă cameră de vlogging îmbunătățită pentru creatori la început de drum

Scris de | 11 iulie, 2024
Sony lansează ZV-E10 II, o nouă cameră de vlogging îmbunătățită pentru creatori la început de drum

Sony a anunțat noua cameră de vlogging ZV-E10 II, modelul îmbunătățit al celui mai accesibil model din această serie, echipat cu obiective interschimbabile. Aceasta este camera pe care Sony o propune pentru cei care nu au nevoie de camere extrem de performante și complicate, fiind modelul pentru creatorii de conținut la început de drum, dar care vor un aport important de calitate a imaginii față de variantele compacte din seria ZV-1.

Sony ZV-E10 II oferă calitate video și autonomie îmbunătățită

Față de originalul ZV-E10, modelul ZV-E10 II aduce îmbunătățiri la aproape toate capitolele. În primul rând, forma camerei s-a schimbat puțin, acum fiind prezent un grip ceva mai proeminent, care permite o prindere mai confortabilă a camerei. Acest lucru a fost necesar în special pentru a găzdui o baterie mai mare, modelul NP-FZ100, care se regăsește pe camerele mai moderne de la Sony, inclusiv pe cele Full-Frame. Cu noua baterie, camera poate filma până la 195 de minute de clipuri video, cel mai probabil în Full HD. În 4K, timpul de înregistrare este pe la două ore și 20 de minute.

O altă schimbare importantă este senzorul foto folosit. Acesta este un model mai nou, pe care Sony îl folosește și pe camere mai scumpe și mai performante: un Exmor R de 26 megapixeli. Chiar dacă are doar doi megapixeli în plus, faptul că este dintr-o generație mai nouă asigură o viteză de citire mai rapidă, deci mișcările rapide vor fi mult mai bine captate. Din păcate, noua cameră nu integrează și noul procesor cu AI de pe camerele mai recente, care integrează un sistem de focalizare mai performant și care poate procesa filmări de până la 4K în 120 de cadre pe secundă.

Totuși, există câteva upgrade-uri la nivelul înregistrării video. În primul rând, există opțiuni de filmare în 4K la 30 cadre pe secundă fără crop (ZV-E10 I făcea un mic crop la 30), sau 60 de cadre pe secundă cu crop 1.1x, practic insesizabil. Apoi, avem filmare în 10 biți, o premieră pentru seria ZV-E10 și posibilitatea de a filma în S Cinetone, un profil de culoare „cinematic”.

Noul model intră în ofertă la un preț semnificativ mai mare decât originalul

Există, desigur și alte funcții „de vlogging” precum funcția de „product showcase”, funcția de „background defocus” și modul de filmare în format 21:9 cu diverse stiluri creative de culoare. Și la capitolul sunet, procesarea este acum mai bună, detecția direcției din care vine vocea fiind mai bine calculată și înregistrată. Microfonul și protecția pentru vânt a acestuia sunt însă neschimbate.

Probabil cel mai mare upgrade pentru ZV-E10 II este meniul, care folosește, în sfârșit, design-ul nou și modern de la Sony, mult mai ușor de folosit, care pune funcțiile cele mai uzuale direct în fața ta, pentru acces ușor. Alte îmbunătățiri apar la nivelul stabilizării video, dar numai în modurile Standard și Active, cu nivel de crop mai mic. Nici de această dată însă, Sony nu integrează stabilizare in-body (IBIS) pe camera sa de vlogging mai accesibilă.

Sony ZV-E10 II cântărește doar 377 de grame și se lansează la sfârșitul lunii iulie. Acesta va fi disponibil într-o variantă „body”, la 5.500 de lei sau la pachet cu noul obiectiv de kit 16-50mmf/3.5-5.6 cu Power Zoom și stabilizare optică din generația a doua. Acel pachet costă 5.999 lei. În comparație, modelul ZV-E10 vine la pachet cu vechiul obiectiv 16-50 la doar 2.999 lei.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: prnewswire