Energy Expo - Join the revolution

Game Pass pentru Xbox și PC se scumpește. Nu toți abonații vor mai primi acces la jocuri noi în prima zi

Scris de | 11 iulie, 2024
Game Pass pentru Xbox și PC se scumpește. Nu toți abonații vor mai primi acces la jocuri noi în prima zi

Game Pass, abonamentul de jocuri de la Microsoft care oferă acces la sute de jocuri pentru gamerii de pe PC și Xbox, se scumpește și se modifică substanțial. Se pare că Microsoft încearcă să mute cât mai mulți dintre utilizatorii deja existenți de pe planurile mai ieftine către cele mai scumpe, acum că va începe să ofere jocuri majore precum cel mai nou Call of Duty încă din prima zi pe Game Pass.

Microsoft modifică semnificativ abonamentele Game Pass pentru Xbox și PC

Cele mai multe modificări vor fi pe partea de console, unde abonamentul Xbox Game Pass este acum „spart” în trei categorii diferite, fiecare cu acces la mai multe beneficii, în funcție de prețul plătit. Aceste modificări de prețuri vor intra în vigoare pentru abonații deja existenți pe 12 septembrie, însă noii abonați vor fi forțați să își înscrie abonamente cu planurile tarifare și beneficiile noi. De asemenea, Microsoft va limita cumpărarea în avans de abonamente la maximum 13 luni. Compania spune însă că dacă ai deja coduri nerevendicate de Game Pass, acestea vor funcționa în continuare.

Astfel, Xbox Game Pass Core rămâne abonamentul de bază, cel care a înlocuit în urmă cu doar câteva luni abonamentul Xbox Live Gold. Acesta rămâne neschimbat în beneficii: primești pe baza lui acces la funcții de multiplayer în jocurile de Xbox One și Xbox Series, discount-uri lunare la anumite jocuri și alte tipuri de conținut digital, dar și acces la aproximativ 25 de jocuri din portofoliul Game Pass. Acest plan rămâne la 10 euro pe lună, dar se scumpește la 70 de euro pe an, de la 60 de euro anterior.

Abonamentul Xbox Game Pass Console se va transforma în Xbox Game Pass „Standard”. Acesta este cel care primește cel mai mare „fault” odată cu aceste modificări. Nu doar că Acesta se scumpește, de la 12 la 15 euro, însă acesta nu va mai oferi acces la jocurile noi de la Microsoft în prima zi și nici acces la jocurile din cadrul abonamentului EA Play. Anterior, acesta era cel mai avantajos abonament pentru jucătorii de pe consolele Xbox, întrucât le oferea celor care nu doreau funcțiile de multiplayer acces la jocurile noi, și la jocurile de la EA, la un preț mai mic. Avantajul abonamentului Standard este însă acum că oferă și acces la funcțiile de multiplayer, față de abonamentul „Console” anterior.

În cele din urmă, Xbox Game Pass Ultimate rămâne neschimbat. Acesta oferă acces atât la jocurile noi de la Microsoft și alți parteneri, acces la jocuri și de PC și de console, acces la funcțiile multiplayer, la serviciul Xbox Cloud Gaming, jocuri de la EA Games și alte bonusuri lunare. Acest abonament se scumpește în Europa de la 15 la 18 euro pentru abonamentul lunar.

Și utilizatorii din România sunt afectați, dar mult mai puțin

În cele din urmă, avem PC Game Pass, singurul abonament care este disponibil și în România în mod oficial. Acesta se scumpește de la 10 la 12 euro în UE, dar România are un preț preferențial, de 35 de lei. Acesta se va scumpi la 40 lei, deci cu doar un euro (de la 7 la 8). Din fericire, acesta rămâne neschimbat în beneficii. Funcțiile multiplayer sunt oricum gratuite pe PC, iar jocurile de PC și jocurile „day one” vor rămâne în continuare disponibile pe această platformă, alături de discount-uri și jocurile de pe EA Play. Singurul lucru care nu este disponibil pe acest abonament este Xbox Cloud Gaming, care nu este disponibil oricum în România.

Etichete: , , , , , , , , , , ,

Sursa: via GSM Arena