Energy Expo - Join the revolution

Camera pentru zoom 5x de pe Pro Max va ajunge și pe iPhone 16 Pro

Scris de | 11 iulie, 2024
Camera pentru zoom 5x de pe Pro Max va ajunge și pe iPhone 16 Pro

Apple pregătește niște schimbări majore pentru camerele telefonului său mai mic din gama Pro de anul acesta. Astfel, iPhone 16 Pro ar urma să primească ceva mai multă atenție și să se bucure de camera telefoto, capabilă de zoom 5x optic, disponibilă în iPhone 15 Pro Max. Anul trecut, iPhone 15 Pro nu a avut parte de acest upgrade, folosind doar o cameră cu zoom optic de tip 3x. Anul acesta, se pare însă că ambele device-uri, Pro și Pro Max, vor avea parte de aceeași cameră tele. Vestea vine, bineînțeles, de la analistul specializat în tot ce ține de Apple, Ming-Chi Kuo, care sugerează că vor urma upgrade-uri și mai importante în viitor.

iPhone 16 Pro și Pro Max sunt așteptate să debuteze în septembrie 2024, adică în doar câteva luni. Datorită includerii camerelor 5x pe ambele modele, Kuo estimează că livrările de componente vor crește cu aproximativ 160%.

În ceea ce privește acele upgrade-uri din viitor, Kuo spune că modelul flagship de iPhone 17, așteptat să apară în 2025, va primi o cameră tetraprism de 48MP. Mărimea senzorului va crește și ea la 1/2.6 inchi, aducând cu ea o îmbunătățire a calității imaginii și a sensibilității în lumină scăzută. În ceea ce privește această cameră însă, nu se știe momentan dacă va fi rezervată doar modelului Pro Max sau va ajunge pe ambele device-uri Pro. Și mai departe, iPhone 19 ar urma să aibă un alt upgrade semnificativ în ceea ce privește camera tele. Kuo crede că asta va include o creștere a nivelului de zoom optic, depășind astfel 5x.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: iPhone 16 Pro to get same 5x zoom camera as Pro Max, bigger upgrades next year