Energy Expo - Join the revolution

Aplicația unui lanț fast-food, folosită într-un mod foarte creativ după uraganul din Houston

Scris de | 11 iulie, 2024
Aplicația unui lanț fast-food, folosită într-un mod foarte creativ după uraganul din Houston
Foto: Whataburger

Lanțul de fast-food Whataburger și a sa aplicație s-au dovedit a fi eroi neașteptați după uraganul Beryl, care a lăsat aproape 2 milioane de oameni din Houston, Texas, fără curent. Sute de mii de oameni ar putea rămâne în continuare zile bune fără energie, asupra Houston-ului urmând să se abată un val de căldură cu temperaturi în jurul a 35 de grade Celsius. Frustrați de compania locală de utilități, CenterPoint Energy, care nu oferă o aplicație, unii locuitori din Houston au apelat la o soluție creativă de a observa unde exact este oprit curentul în orașul lor – aplicația Whataburger.

Whataburger este un lanț fast-food din San Antonio, care are 127 de magazine în zona Houston-ului, conform celor de la Newsweek, citați de Tech Crunch. Pe aplicația restaurantului, utilizatorii pot vedea o hartă a locațiilor din oraș, logo-ul unui magazin fiind portocaliu atunci când acesta este deschis. Astfel, un utilizator de X a remarcat că această aplicație poate fi folosită pentru a vedea locurile din oraș în care există curent.

Descoperirea utilizatorului de X (pe numele său BBQBryan) a făcut ca cifrele aplicației Whataburger să crească imediat, aceasta fiind pe locul 16 pe iOS în acest moment în topul celor mai descărcate aplicații din selecția de Food & Drinks. În urmă cu trei săptămâni, era pe locul 40.

Locuitorii din Texas se plâng adesea că nu au parte de susținere din partea autorităților în fața evenimentelor de vreme severă. În 2021, când Texasul a fost lovit de o furtună puternică pe timpul iernii, milioane de rezidenți au fost lăsați fără curent, la temperaturi sub 0 grade. La acea vreme, senatorul Ted Cruz era văzut zburând la un resort din Mexic, în timp ce statul său se afla în mijlocul unei pene de curent istorice.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: Whataburger app becomes unlikely power outage map after Houston hurricane