Energy Expo - Join the revolution

Accesul „gratuit” la funcțiile Galaxy AI pe Fold6 și Flip6 va expira simultan cu seria S24

Scris de | 11 iulie, 2024
Accesul „gratuit” la funcțiile Galaxy AI pe Fold6 și Flip6 va expira simultan cu seria S24

Știam deja de la începutul anului că accesul „gratuit” la funcțiile Galaxy AI de pe telefoanele Galaxy S24 și cele care au primit update-ul la OneUI 6.1 cu funcții AI integrate are un termen de expirare, însă credeam că noile modele pliabile Galaxy Z Fold6 și Flip6 vor beneficia de pe urma gratuității pentru o perioadă extinsă, care să acopere măcar distanța între lansările celor două serii de telefoane. Se pare că nu este așa. La fel ca în cazul telefoanelor S24, și noile pliabile vor primi acces la Galaxy AI doar până la sfârșitul anului viitor.

Galaxy AI, disponibil gratuit doar până la finalul anului 2025

Se pare că Samsung doar încearcă să ofere utilizatorilor săi o „mostră” de Galaxy AI cu funcțiile pe care le integrează în noile sale telefoane, încercând probabil să îi obișnuiască cu utilizarea acestor capabilități în viața de zi cu zi. Din 2026 însă, aceste funcții nu vor mai fi gratuite, sau cel puțin nu toate și nu cu toate funcțiile avansate active.

Cel mai probabil, capabilitățile AI locale, care sunt procesate pe dispozitiv folosind procesorul neural integrat în chipset-urile Exynos și Snapdragon, vor rămâne gratuite, în timp ce capabilitățile cloud vor fi contra-cost. Vorbim aici despre generare de text, transcriere sau traducere, funcții care pot fi realizate și local, însă capabilitățile mai complexe, precum cele de generare sau editare de imagini, ar putea deveni accesibile doar pe baza unui abonament.

Noile Galaxy Z Fold6 și Flip6 chiar au debutat noi funcții AI de editare foto, atât în cadrul galeriei, cât și în cadrul aplicației Notes. Samsung pare că îmbogățește oferta de capabilități AI cu fiecare lansare nouă, iar până în 2026, atunci când aceste funcții vor fi blocate în spatele unui abonament, cel mai probabil va exista o selecție mare de capabilități care pentru unii utilizatori ar putea deveni indispensabile.

TM Roh, președintele diviziei de dispozitive mobile din cadrul Samsung, a declarat anterior că producătorul sud coreean explorează metode prin care să aducă experiențe bazate pe AI atât gratuite, cât și pe bază de abonament, iar faptul că noua lansare nu extinde perioada de acces la aceste funcții sugerează că există deja un plan bine stabilit pentru monetizarea inteligenței artificiale pe mobil.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Police