Energy Expo - Join the revolution

Skydance achiziționează Paramount și vrea să investească în îmbunătățirea serviciului de streaming Paramount+

Scris de | 10 iulie, 2024
Skydance achiziționează Paramount și vrea să investească în îmbunătățirea serviciului de streaming Paramount+
FOTO via Getty Images

David Ellison, noul director executiv al Paramount, are planuri mari pentru gigantul media și vrea să îl transforme într-o companie de „media și tehnologie”, conform Financial Times. Ellison preia conducerea Paramount după ce studioul său de producție, Skydance Media, a fost de acord să achiziționeze compania din spatele unor filme și francize precum The Godfather, Top Gun, Mission: Impossible și Star Trek.

Skydance a fost partenerul financiar al Paramount în mai multe proiecte, inclusiv Top Gun: Maverick. Skydance plătește 2,4 miliarde de dolari pentru a cumpăra National Amusements, firma care deține o participație majoritară în Paramount.

Conform Times, Paramount s-a confruntat cu dificultăți financiare după ce a investit miliarde de dolari în serviciul său de streaming. Paramount+, totuși, nu a reușit încă să genereze profit, în ciuda eforturilor companiei. La începutul acestui an, gigantul media a concediat 800 de angajați, inclusiv lucrători ai Paramount+. Dar Ellison, fiul fondatorului Oracle, Larry Ellison, intenționează să continue să investească și să lucreze la serviciul de streaming.

El plănuiește să reconstruiască tehnologia Paramount+ și să utilizeze o infrastructură modernă pentru a îmbunătăți algoritmul de recomandare care ajută utilizatorii să găsească noi seriale la care să se uite. În plus, el intenționează să colaboreze cu compania tatălui său pentru a reduce costurile și a îmbunătăți eficiența.

Jeff Shell, care va deveni președintele noii companii, a declarat pentru Times că Paramount+ va colabora cu alte servicii de streaming și va intra în acorduri de pachete. Scopul este de a reduce costurile și de a face clienții să continue să plătească pentru acces. Fuziunea se va finaliza, cel mai probabil, anul viitor, după care noul Paramount va atinge o evaluare de aproximativ 28 de miliarde de dolari.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Paramount and Skydance will merge to create new tech-media giant