Energy Expo - Join the revolution

Din ce în ce mai multe școli din lume interzic accesul elevilor la telefoane cu internet: cea mai recentă pe această listă, școala prinților William și Harry

Scris de | 10 iulie, 2024
Din ce în ce mai multe școli din lume interzic accesul elevilor la telefoane cu internet: cea mai recentă pe această listă, școala prinților William și Harry

Mai multe districte școlare din Marea Britanie au instaurat interdicții pentru utilizarea smartphone-urilor de către elevi pe parcursul zilei școlare, însă una dintre cele mai celebre școli britanice de tip internat a dus lucrurile cu un pas mai departe. Sau mai bine zis, cu un pas înapoi.

Eton College, „boarding school-ul” istoric, de elită, cu absolvenți celebri precum Prințul William și Prințul Harry, Ian Fleming sau Tom Hiddleston, a instituit o nouă politică pentru telefoanele mobile ale elevilor din primul an, care va intra în efect începând din septembrie. Acești elevi vor trebui să își lase smartphone-urile acasă, dar să ia cu ei cartela SIM, și să o introducă într-un telefon Nokia vechi, fără acces la internet, cu o tastatură numerică simplă, care poate doar să efectueze apeluri și să trimită mesaje text.

Politica școlii britanice se bazează pe legile guvernului, legi care permit directorilor să impună interdicții elevilor în ceea ce privește utilizarea smartphone-urilor pe parcursul zilei școlare.

Interdicțiile pentru smartphone-uri încep să pătrundă și în districtele școlare americane. Conform datelor de la Govspend, 41 de state au cel puțin un district școlar care a instituit o regulă ce solicită elevilor să își lase smartphone-urile în pungi magnetice sigilate atunci când merg la școală.

Districtul Școlar din Los Angeles a aplicat recent o interdicție pentru telefoane la nivel de district, în iunie, fapt care l-a determinat pe guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, să solicite o lege similară la nivel de stat.

Între timp, în New York City, cancelarul școlilor publice din oraș, David Banks, a declarat că intenționează să instituie o interdicție pentru smartphione-uri în săptămânile următoare. Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, colaborează cu legislativul pentru a adopta două proiecte de lege noi care ar permite elevilor să folosească doar telefoane fără acces la internet.

Chiar și Florida are o interdicție la nivel de stat pentru smartphone-uri în școli, una care solicită școlilor să blocheze accesul elevilor la rețelele sociale atunci când folosesc WiFi-ul instituției.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: A British boarding school will make students use boring old Nokia phones