Energy Expo - Join the revolution

Apple vrea să facă din India noua China

Scris de | 10 iulie, 2024
Apple vrea să facă din India noua China

Planul Apple de a fabrica iPad-uri în India a fost pus în standby după negocieri eșuate cu guvernul indian privind facilitățile fiscale, dar compania face acum o nouă încercare. A trecut mai mult de un an de când Apple își dorea să înceapă producția de iPad-uri în India, iar ambele părți speră la un rezultat mai bun de această dată.

Negocieri dure între Apple și India

Atât Apple, cât și India erau la fel de motivate în transformarea țării într-un centru major de producție pentru companie. Apple dorea să își reducă dependența de China, iar India ar fi putut beneficia de un salt major în planurile sale de a deveni un centru mare de producție tehnologică.

Cu toate acestea, ambele părți au adoptat poziții dure în timpul negocierilor. India a insistat pe obiective ambițioase de producție înainte de a permite deschiderea magazinelor Apple în țară, iar Apple a cerut stimulente fiscale generoase. Negocierile dintre cele două părți au fost extrem de lente.

Asamblarea iPhone-urilor în India a început în 2017, cu Apple beneficiind de facilități fiscale cuprinse între 4% și 6% din valoarea fiecăruia, în funcție de volumele produse. Gigantul din Cupertino a atins în cele din urmă nivelurile de producție necesare pentru a obține permisiunea de a deschide magazine de retail în țară, iar primul magazin s-a deschis în 2023.

Producția de iPad-uri și AirPods în India

În 2021, guvernul indian a fost de acord cu stimulente similare pentru producția de iPad-uri, deși acestea erau mai puțin generoase. Apple a dorit stimulente fiscale mult mai mari, și s-a ajuns eventual la un compromis în urma căruia compania din Cupertino părea să fi obținut un acord mai avantajos.

Producția de iPad-uri în India părea pe cale să înceapă acum un an, însă cele două părți nu au reușit încă să ajungă la un acord final.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple reviving plans to make iPads in India – AirPods too