Energy Expo - Join the revolution

Microsoft a început să interzică unor angajați să mai folosească telefoane cu Android și-i forțează să treacă la iPhone-uri

Scris de | 9 iulie, 2024
Microsoft a început să interzică unor angajați să mai folosească telefoane cu Android și-i forțează să treacă la iPhone-uri

Un memo intern care a ajuns în posesia Bloomberg a dezvăluit că, începând din septembrie, angajații Microsoft din China vor trebui să folosească un iPhone pentru autentificare atunci când se conectează la sistemele companiei. Telefoanele Android nu vor mai fi permise ca dispozitive de autentificare cu mai mulți factori. Atunci când se conectează la sistemele Microsoft, angajații trebuie să folosească un smartphone și două aplicații Microsoft pentru a realiza acest lucru.

Când noile reguli vor intra în vigoare, în mai puțin de două luni, dispozitivele iPhone vor fi necesare pentru a rula cele două aplicații Microsoft, managerul de parole Microsoft Authenticator și aplicația Identity Pass. Compania de software necesită autentificare cu mai mulți factori pentru a se proteja împotriva hackerilor. Noile reguli vor afecta sute de angajați Microsoft care lucrează în China continentală.

Memo-ul gigantului notează că a blocat telefoanele Android de la utilizarea pentru autentificare cu mai mulți factori deoarece telefoanele Android nu au permisiunile pentru a rula servicii Google în China. Acest lucru împiedică angajații Microsoft să acceseze Google Play Store, App Store-ul devenind singurul loc de unde aceștia pot descărca aplicațiile de securitate necesare. Magazinile de aplicații Android sunt fragmentate în China, interdicția serviciilor Google forțând producătorii de telefoane din țară să ofere propriile lor platforme. Astfel de producători includ Huawei și Xiaomi.

Angajații Microsoft din China vor trebui să folosească un iPhone la serviciu. Orice membru al personalului Microsoft din China care deține un telefon Android va fi forțat să achiziționeze un iPhone 15. Microsoft va pune la dispoziție iPhone-uri la hub-uri din întreaga China și chiar în Hong Kong, unde serviciile Google sunt permise. Angajații vor putea folosi în continuare telefoanele Android ca telefoane personale.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: Microsoft tells some employees to replace their Android phones with iPhones in the office