Energy Expo - Join the revolution

Microsoft aduce funcții noi pe una dintre cele mai vechi și populare aplicații ale sale

Scris de | 8 iulie, 2024
Microsoft aduce funcții noi pe una dintre cele mai vechi și populare aplicații ale sale

Microsoft introduce în sfârșit spellcheck și autocorrect pentru aplicația Notepad din Windows 11, la mai bine de 40 de ani după ce editorul de text a fost introdus pentru prima dată în Windows, în 1983. Gigantul software a început testarea ambelor funcții în martie și acum a început să le activeze pentru toți utilizatorii de Windows 11.

Funcția de spellcheck din Notepad este aproape identică cu modul în care Word sau Edge subliniază cuvintele scrise greșit, cu o linie roșie. Spunem „aproape identică” deoarece, atunci când dai clic dreapta pe un cuvânt greșit scris în Notepad, submeniul de corectare ortografică nu este extins automat, așa cum se întâmplă în Word, deci trebuie să dai click din nou pentru a vedea o listă de variante corecte.

Microsoft Word a dispus pentru prima dată de o funcție de corectare a textului în 1985, când programul era cunoscut inițial ca Multi-Tool Word pentru sistemele Xenix și MS-DOS. Microsoft a creat Notepad, care s-a numit inițial Multi-Tool Notepad în 1983, ca o versiune simplificată a Word.

Microsoft a adăugat, de asemenea, autocorrect-ul în Notepad, ceea ce înseamnă că greșelile pot fi corectate și în mod automat, atunci când spellcheck-ul este activ. Autocorectarea poate fi, de asemenea, dezactivată din setările Notepad.

Microsoft adaugă treptat tot mai multe funcții în Notepad, în condițiile în care compania vrea să elimine WordPad din Windows 11 mai târziu în acest an. Notepad se poate lăuda acum cu un contor de caractere, mod întunecat și integrare Copilot.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,

Sursa: Microsoft’s Notepad gets spellcheck and autocorrect 40 years after launch