Energy Expo - Join the revolution

Epic Games Store pentru iOS respins, iar apoi aprobat de Apple… cu o condiție

Scris de | 8 iulie, 2024
Epic Games Store pentru iOS respins, iar apoi aprobat de Apple… cu o condiție

Săptămâna trecută, Epic Games anunța că ar fi trimis magazinul de jocuri Epic Games Store pentru aprobare către Apple, pentru a fi gata de lansare în Uniunea Europeană pe iOS. Inițial, Apple ar fi respins magazinul, însă peste weekend, compania s-ar fi răzgândit, în urma amenințărilor Epic Games cu denunțul la Comisia Europeană. Chiar dacă Apple a făcut „o excepție”, aprobând magazinul fără ca acesta să fie considerat „conform” cu regulamentul său, compania cere totuși ca următorul update pentru Epic Games Store să fie modificat.

Tim Sweeney, CEO-ul Epic Games, spune că nu va ceda în fața Apple

Conform Tim Sweeney, CEO-ul Epic Games, Apple ar fi aprobat „temporar” magazinul Epic Games Store pentru lansare în Uniunea Europeană. Acest lucru înseamnă că Epic are la dispoziție un timp limitat pentru a schimba felul în care arată butoanele de cumpărare și instalare din magazinul său, întrucât ar părea că seamănă prea mult cu cele din App Store. Sweeney spune că nu va lăsa lucrurile așa și se va lupta pentru drepturile companiei sale.

Apple ar susține că acest lucru ar putea crea confuzie în rândul utilizatorilor care ar putea crede că instalează jocuri din magazinul său și nu dintr-unul care aparține unei companii terțe. Sweeney susține însă că această cerință este menită să facă magazinul Epic mai puțin standardizat și mai greu de folosit, Apple încercând să își păstreze avantajul în piață.

Magazinul Epic Games Store a fost trimis pentru „notariere” către Apple alături de Fortnite, jocul pe care Apple l-a eliminat din App Store încă din vara anului 2020, când conflictul înre Apple și Epic Games a început. Astfel, gamerii care folosesc dispozitive Apple ar putea juca în curând, pentru prima dată în patru ani, din nou, Fortnite odată cu lansarea Epic Games Store pe mobil.

Săptămâna trecută, Epic Games sugera că suntem la cam „două luni distanță” de debutul magazinului său de iOS, deci probabil că tot atunci vom vedea și Fortnite pe iPhone. Compania spune că va permite și altor dezvoltatori de jocuri să își publice conținutul pe Epic Games Store.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,

Sursa: via The Verge