Energy Expo - Join the revolution

CMF Watch Pro 2 și Buds Pro 2 oferă funcții premium la prețuri sub 70 de euro

Scris de | 8 iulie, 2024
CMF Watch Pro 2 și Buds Pro 2 oferă funcții premium la prețuri sub 70 de euro

CMF Phone 1 este o ofertă foarte bună, însă și cei care sunt în căutarea unui smartwatch ieftin sau a unei perechi de căști ieftine cu o funcție care nu se găsește nicăieri, ar putea găsi ceva pe placul lor în oferta sub-brand-ului de la Nothing. CMF Watch Pro 2 și CMF Buds Pro 2 au debutat alături de Phone 1, iar fiecare vine cu dotări care depășesc categoria de preț în care sunt încadrate.

CMF Watch Pro 2: toate ce ai nevoie de la un ceas, la 350 lei

Primul ceas de la CMF încerca să „copieze” design-ul Apple, cu ecran pătrat, dar modelul Pro 2 încearcă să se apropie mai degrabă de ceasurile care sunt, în general, compatibile cu platforma Android. Astfel, acesta beneficiază de un ecran AMOLED de 1,32” cu rezoluție 466 x 466 pixeli. Ceasul se laudă cu peste 100 de „fețe” de ceas din diverse categorii (video, statice sau dinamice), funcționalitate always-on, widget-uri pentru acces rapid la informații rapide și monitorizarea sănătății.

Nothing se laudă cu 120 de activități sportive care pot fi monitorizate, însă doar 5 pot fi recunoscute automat fără a fi pornite manual: alergat în interior și exterior, mers pe jos în exterir și interior și ciclism. Telefonul integrează senzori de puls, pentru saturația oxigenului din sânge și monitorizarea nivelului de stres. Aceste date pot fi sincronizate cu cele mai populare sisteme de sănătate de pe mobil, precum Apple Health, Google Health Connect sau Strava. De asemenea, există monitorizarea somnului și a ciclului menstrual, cu notificări inteligente pentru fiecare.

CMF încearcă să aducă și ceva funcționalitate „unică” în această zonă, introducând gesturi de mișcare pentru anumite activități precum răspunsul la apeluri, trecerea la următoarea melodie sau verificare stării vremii.

Cât despre apeluri, ceasul integrează microfoane, deci poate prelua apeluri direct și ar folosi „AI” pentru a îmbunătăți calitatea apelurilor. Ceasul include propria agendă unde pot fi stocate 30 de contacte rapide pentru apel rapid de pe telefon.

Autonomia este estimată la 11 zile de utilizare normală fără funcția always-on display activă și 9 zile cu, folosind un acumulator de doar 305 mAh. Încărcarea completă se face în 100 de minute folosind încărcătorul din pachet. Conectivitatea la smartphone se face printr-o aplicație dedicată, care poate fi folosită și pentru configurarea diverselor funcții.

La nivel de construcție, avem de a face cu o carcasă modulară, care permite personalizarea aspectului ceasului: poți alege fie o ramă rotunjită în jurul ecranului, fie una plată. Ceasul pornește de la prețul de 349 lei și poate fi livrat cu brățări de culoare oranj, gri închis, gri deschis și albstru. Ramele și curelele pot fi cumpărate separat la 119 lei per set (ramă + curea). Livrările încep pe 12 iulie.

CMF Buds Pro 2: funcții premium pe căști de buget

Căștile CMF Buds Pro 2 sunt însă extrem de interesante prin integrarea unei funcții pe care nu am mai văzut-o până acum. Acestea vin într-o cutie colorată, de dimensiuni ceva mai mari decât în cazul AirPods, de exemplu. Această cutie este însă echipată cu o rotiță care poate controla volumul de pe dispozitivul la care căștile sunt conectate. Astfel, poți avea căștile în urechi și poți folosi rotița de pe cutie pentru a controla oricând volumul.

Rotița poate fi configurată și pentru alte funcții, precum controlul redării sau a anulării zgomotului de fundal. De altfel, există opțiuni pentru chemarea asistentului virrtual, oprirea microfoanelor sau pornirea modului „Low Lag” pentru gaming.

Căștile în sine sunt echipate cu câte două difuzoare, unul pentru frecvențe joase, de 11 mm și unul pentru înalte și medii de 6mm. Căștile oferă suport pentru ANC și transparență, Hi-Res Audio și sunet spațial. Practic, oferă toate funcțiile pe care le găsim pe căști premium de peste 200 de euro. Pe lângă toate acestea vin și cu 11 ore de autonomie la o încărcare completă și 45 de ore total de ascultare de muzică, alături de ceea ce poate oferi cutia, fără ANC. Cu ANC, autonomia scade la 6,5, respectiv 26 de ore.

Încărcarea se face rapid, 10 minute oferind 3 ore de autonomie, iar prețul este unul extrem de accesibil pentru funcțiile oferite: 269 lei. Căștile vin, de asemenea, în culorile oranj, gri închis, gri deschis și albastru. Versiunea portocalie va fi livrată pe 23 iulie, dar celelalte culori vor fi disponibile începând cu 12 iulie.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,