Energy Expo - Join the revolution

Apple Watch va crește iar în dimensiuni cu Series 10, modelul SE va fi mai ieftin

Scris de | 8 iulie, 2024
Apple Watch va crește iar în dimensiuni cu Series 10, modelul SE va fi mai ieftin

Apple este pe cale să lanseze cea de-a zecea generație de Apple Watch, ceea ce înseamnă că utilizatorii se așteaptă la un upgrade major, atât la nivel de hardware intern, cât și la nivel de design. În realitate, însă, Apple Watch Series 10 (sau Series X?) pare că va fi un upgrade incremental, conform informațiilor oferite de către jurnalistul Mark Gurman de la Bloomberg. Apple ar putea aduce un ecran mai mare pe noul ceas, alături de câteva upgrade-uri „normale” la interior. Interesant este însă că, tot anul acesta am putea primi un nou model Apple Watch SE, mai ieftin.

Modelul „aniversar” Apple Watch Series 10 va aduce un ecran mai mare

Conform newsletter-ului Power On al lui Gurman, Apple Watch Series 10 va aduce, din nou, un ecran mai mare pe smartwatch-urile Apple. Cât de mare? Cam cât cel de pe Apple Watch Ultra, adică 1,9 sau 2”. Varianta mare va fi prezentată drept un ceas de 49mm, la fel ca Apple Watch Ultra, cu 5mm în plus de la cei 44mm ai modelelor Apple Watch Series 7, 8 și 9.

O veste bună pentru fanii Apple Watch este că noul model nu va renunța la prinderea standardizată de brățări pe care am văzut-o încă de la prima generație. Practic, dacă ai deja o colecție de brățări și curele pentru modelele de ceasuri Apple de până acum, acestea vor rămâne compatibile și cu noua generație. Zvonurile din trecut sugerau că Apple ar fi experimentat cu noi prinderi magnetice, dar se pare că a renunțat, cel puțin momentan, la aceste planuri.

Noul Apple Watch Series 10 ar urma să fie livrat cu un nou chipset, care ar putea integra și procesare AI mai avansată. Această funcționalitate nu va fi însă prezentă pe ceas momentan, ci va fi mai degrabă un pas pentru a pregăti aceste dispozitive pentru viitor. La nivel de senzori, Apple ar avea probleme cu integrarea de noii senzori care detectează saturația oxigenului din sânge, întrucât cei vechi încălcau brevetele unei companii, iar asta a dus chiar la interzicerea temporară de vânzare a ceasurilor. Din cauza acestor senzori noi, Apple se confruntă cu probleme în detectarea apneei, o funcție care anterior funcționa.

Apple Watch SE ar putea trece la plastic pentru a scădea costurile de producție

Se pare că vom primi și un nou Apple Watch Ultra 3 odată cu aceste două ceasuri, însă Gurman spune că nu ar trebui să ne așteptăm la vreun upgrade vizual sau major la nivel hardware. Singura diferență ar fi noul chipset, care se găsește și pe Series 10.

Referitor la Apple Watch SE, Apple ar putea lansa anul acesta o versiune nouă, cu carcasă realizată integral din plastic. Până acum, Watch SE folosea o carcasă de aluminiu, similară cu cea de pe Apple Watch-urile mai scumpe, doar partea care face contact cu pielea fiind din plastic, în loc de ceramică. Acum însă, Apple ar încerca să lanseze o versiune mai ieftină, care să pornească de la 199 dolari americani (la fel ca Galaxy Watch FE de la Samsung), așa că va face un compromis la nivelul construcției. Un efect secundar al utilizării plasticului ar putea fi greutate mai mică. Desigur, un dezavantaj ar fi rezistența mai mică la șocuri mecanice.

Noile ceasuri Apple Watch Series 10, SE și Ultra 3 sunt așteptate alături de generația iPhone 16 cândva pe la mijlocul lunii septembrie.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Bloomberg