Energy Expo - Join the revolution

WhatsApp îți va permite să creezi fotografii cu tine, cu ajutorul AI

Scris de | 5 iulie, 2024
WhatsApp îți va permite să creezi fotografii cu tine, cu ajutorul AI

WhatsApp ar explora introducerea unei noi funcții care permite utilizatorilor să creeze imagini proprii, generate cu ajutorul inteligenței artificiale și a tehnologiei Meta AI. Conform WABetaInfo, update-ul Android 2.24.14.13 al aplicației, care este deja disponibil în Google Play Store, arată că WhatsApp lucrează la această funcție. Ea cere utilizatorilor să încarce o fotografie care de-a lor în chatbot-ul Meta AI, iar apoi aceștia pot scrie prompt-uri cu privire la ceea ce vor să vadă în imagine, ca de exemplu schimbarea background-ului. Apoi doar apasă pe un buton denumit foarte sugestiv „Imagine me” și vor avea o nouă imagine.

Într-un screenshot obținut de cei de la WABetaInfo, aplicația spune că utilizatorii pot lua fotografii cu ei și le pot schimba în orice locație, „de la pădure la spațiul îndepărtat”. Asta sună foarte similar cu o funcție pe care YouTube o testează numită „Dream Screen”, care se folosește de prompturi pentru a genera imagini și videoclipuri AI care pot fi folosite ca background-uri green screen pentru Shorts.

Utilizatorii vor putea să folosească funcția și în alte chat-uri scriind comanda „@MetaAI imagine me”, urmată de promptul dat chatbot-ului. Imaginea va fi procesată separat în acest caz, și aplicația o va trimite în conversație atunci când este gata. În plus, este important de notat că funcția va rămâne opțională și cei care vor să o folosească trebuie să se înscrie pentru acest lucru. Acest lucru se face intrând în setările aplicației, iar WhatsApp spune că utilizatorii au control total asupra pozelor pe care le folosesc, deoarece le pot șterge oricând cu ajutorul Meta AI.

Momentan este neclar cu ce update va sosi oficial această funcție la nivel global și dacă utilizatorii vor putea încărca fotografii care nu sunt ale lor. WhatsApp încearcă să introducă noi funcții pe bază de AI de ceva timp, dar recent a adus îmbunătățiri și în ceea ce privește video call-urile din aplicație.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , ,