Energy Expo - Join the revolution

O țară din Europa ar putea închide jumătate din benzinării în următorii 10 ani din cauza mașinilor electrice

Scris de | 5 iulie, 2024
O țară din Europa ar putea închide jumătate din benzinării în următorii 10 ani din cauza mașinilor electrice

Conform ING Research, Țările de Jos se pregătesc să închidă aproximativ jumătate din benzinăriile de pe teritoriul țării în următorii zece ani. De la 4.131 de stații de alimentare cu petrol din prezent, olandezii vor rămâne cu aproximativ 2.000 de stații până în 2034. Motivul pentru care aceste stații se vor închide vor fi veniturile care sunt proiectate să fie în scădere, cauzate de creșterea în vânzări a vehiculelor electrice.

Numărul benzinăriilor din Țările de Jos va fi redus la jumătate în următorul deceniu

Dutch News raportează că majoritatea stațiilor care vor fi afectate de acest declin în încasări și care, inevitabil, se vor închide vor fi cele automate, care nu sunt operate de personal uman și care nu au și un magazin atașat. De asemenea, benzinăriile mici, locale, bazate pe afaceri de familie, vor fi de asemenea afectate. Benzinăriile din grupuri mari nu vor fi momentan afectate, dar nici nu vor mai investi în construirea de noi stații sau îmbunătățirea celor deja existente.

Benzinăriile vor încerca de acum să își crească veniturile din vânzarea de produse sau prin oferirea de servicii alternative. Multe dintre benzinăriile din prezent fac o mare parte din profit din vânzarea de produse alimentare sau băuturi, în timp ce multe au atașat de benzinărie și service-uri sau spălătorii auto, conform ING Research.

Proiecțiile arată că în 2025 nu vor apărea schimbări semnificative în cererea pentru benzină și motorină în Olanda, dar că după anul viitor, vânzările de carburanți vor începe să scadă. Iar această scădere va continua, pe măsură ce mai multe mașini electrice vor intra în flota țării. În prezent, ultimele mașini cu motoare pe benzină și/sau diesel sunt așteptate pe piața din Țările de Jos în 2034. ING spune că având în vedere că viața medie mașini în utilizare este de 19 ani, probabil că prin 2053 vânzarea de produse petroliere va ajunge la un minim istoric.

Trendul va fi ca aceste companii de petrol să investească în domeniul energiei și în sisteme de baterii care să poată înmagazina energia electrică.

Țările de Jos și altele din regiunea nordică sunt cu mult înaintea altor țări din Europa atunci când vine vorba despre adopția mașinilor electrice. Cel mai probabil, trendul evidențiat de raportul ING Research nu este valabil și pentru restul Uniunii Europene.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete:

Sursa: Dutch News