Energy Expo - Join the revolution

Amazon anunță dezactivarea roboților Astro for Business la 7 luni de la lansare

Scris de | 4 iulie, 2024
Amazon anunță dezactivarea roboților Astro for Business la 7 luni de la lansare

Se pare că robotul Astro de la Amazon nu este o soluție bună pentru afaceri, întrucât versiunea „for Business” a acestuia va fi anulată la puțin peste șase luni de la debut. Amazon și-a anunțat clienții care au cumpărat robotul „Astro for Business” că pe data de 25 septembrie, acesta nu va mai putea funcționa, fiind complet dezactivat din software. Clienții nu rămân însă „păgubiți”. Vor primi înapoi banii pe robot, alături de un bonus de 300 de dolari în credit pe Amazon pentru cumpărături viitoare.

Robotul Astro for Business nu a avut succesul dorit în rândul clienților

Robotul Astro for Business este o versiune cu funcții speciale pentru monitorizarea spațiilor comerciale a robotului Astro care a debutat în urmă cu vreo doi ani. Acesta trebuia să permită afacerilor de dimensiuni mici și medii să cumpere o soluție de securitate mai ieftină, care poate să fie controlată și monitorizată de la distanță. Desigur, în varianta de Business, Amazon vindea și diverse pachete digitale de servicii extra, precum posibilitatea de a se conecta la sisteme Ring pentru 20 de dolari pe lună, 60 de dolari pentru posibilitatea de a seta rute de patrulă sau 100 de dolari pentru monitorizarea activității robotului cu ajutorul unui agent uman.

Cei care aveau deja abonamente active nu vor mai fi taxați în continuare, iar cei care aveau deja credit pe contul pentru Astro vor primi banii înapoi.

Cel mai probabil, Amazon a descoperit că nu există o cerere reală pentru un robot pe roți echipat cu o cameră video în rândul afacerilor. Camerele de securitate care înregistrează non-stop sunt o metodă de securitate cunoscută și ieftină, iar acest robot de 2.350 de dolari nu rezolva o mare problemă.

Amazon spune însă că, deși renunță la robotul în varianta „Business”, robotul Astro pentru acasă rămâne disponibil și că lucrează activ la îmbunătățirea acestuia și la următoarele generații de roboți casnici. Ba chiar menționează că renunțarea la varianta business va permite alocarea mai multor resurse în dezvoltarea altor proiecte similare.

„Suntem pe deplin angajați în viziunea noastră de a aduce soluții de robotică de consum de clasă mondială în case. Pentru a accelera progresul nostru și cercetările în curs de desfășurare pentru a face din Astro cel mai bun robot de uz casnic, am luat decizia de a renunța la suportul pentru Astro pentru Business. Suntem entuziasmați de experiențele de uz casnic pe care le inventăm pentru Astro și așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai multe în viitor.”, au declarat reprezentanții Amazon pentru The Verge.

Robotul Astro „casnic” va rămâne disponibil

Inițial vestea a ajuns pe internet prin intermediul publicației GeekWire, care a primit acces la un e-mail intern Amazon trimis de Lindo St. Angel, VP of Engineering la Amazon, care anunța oprirea proiectului Astro for Business:

„Echipă,

A trecut un an de când CoRo a devenit parte a organizației mele și a fost o experiență plină de satisfacții să învăț despre echipă și afacere. Am un respect imens pentru această echipă, pentru ceea ce ați construit pentru clienții noștri și pentru misiunea voastră de a livra soluții de robotică de consum de clasă mondială.

La fel ca voi, cred cu tărie în beneficiile pe termen lung pe care roboții le vor oferi clienților noștri, iar avansările în AI generativ fac acest lucru și mai interesant. Sunt din ce în ce mai convins că progresul pe care îl facem în domeniul roboticii de casă este unde ar trebui să ne concentrăm resursele. Pentru a face acest lucru și pentru a ne accelera progresul, am luat decizia de a încheia programul Astro pentru Business pentru a ne concentra eforturile în totalitate pe construirea celor mai bune produse de robotică de consum pentru acasă.

Avem multă muncă de făcut, dar sunt entuziasmat de această schimbare și de direcția în care ne va conduce în următoarea etapă a călătoriei noastre. Dacă aveți întrebări despre această schimbare și cum se referă la rolul vostru, vă rugăm să contactați managerul vostru.

Lindo”

Din păcate, roboții din categoria „for Business” nu pot fi reconfigurați pentru a funcționa la fel ca varianta casnică, iar Amazon sugerează clienților să folosească serviciile sale de reciclare pentru a scăpa de robotul nefuncțional. Compania va oferi gratuit transportul pentru clienții interesați.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , ,

Sursa: The Verge